Detenen un home com a presumpte autor de la mort de l'exparella a Cadis

La dona no constava en el sistema de seguiment integral de la violència de gènere (VioGén), però sí el presumpte assassí, per una altra víctima

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Guàrdia Civil / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut aquest diumenge un home a San Roque (Cadis) acusat de matar l'exparella, de trenta-set anys, a la urbanització on residia.

Segons han informat fonts del servei d'Emergències 112 d'Andalusia, els fets s'han produït la passada matinada. El cos de la dona, mare de tres fills, es troba a l'Institut Anatòmic Forense de Cadis per a practicar-li l'autòpsia.

La dona no constava en el sistema de seguiment integral de la violència de gènere (VioGén), però sí el presumpte assassí, per una altra víctima, segons informació facilitada per la Guàrdia Civil i la delegació del govern a Andalusia.

La delegació del govern contra la violència de gènere, per la seua part, està recopilant dades per a confirmar si es tracta o no d'un altre cas de violència masclista. Si es confirma, serien 37 les dones assassinades per les seues parelles o exparelles el 2021.

L'Ajuntament de San Roque ha decretat tres dies de dol oficial i ha convocat una concentració en repulsa del crim per a aquesta vesprada a les 19:00 hores.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero ha compartit un missatge a les xarxes socials en què afirma que si es confirma que estem davant 'un nou cas de violència de gènere "el masclisme ens arrabassa la vida d'una altra dona i deixa tres fills orfes. Seguirem lluitant juntes, sempre, contra les violències masclistes".

També et pot interessar

stats