Les pluges s’acarnissen a Castelló i deixen més de 184 litres per metre quadrat a Vila-real

 Els bombers han rescatat huit persones, entre elles dos menors d'edat, que havien quedat atrapades dins dels vehicles 

Les precipitacions fortes han causat diversos incidents en la Plana, l'Horta i Torrevella / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 de novembre 2022 - 11:17 Actualitzat: 11 de novembre 2022 - 22:52

Les tempestes han recorregut aquest divendres tota la Comunitat Valenciana. Una DANA ha agranat de sud a nord el territori de manera torrencial, que a la vesprada ha tingut un impacte especial a la província de Castelló, on ha descarregat amb força. 

Segons dades de l’Avamet de les 20:00 hores, al voltant d’una vintena de municipis de la Plana Baixa, la Plana Alta i l’Alcalatén han superat els 100 l/m². Especialment les pluges han sigut abundants a Vila-real (184 l/m²), la Vilavella (161 l/m²), les Alqueries (160 l/m²), Moncofa (157 l/m²), Xodos (124 l/m²) i Castelló de la Plana (118 l/m²).  A primeres hores d'aquesta nit, la tempesta es queda estàtica al litoral nord de Castelló.

A causa del temporal, els bombers del Consorci Provincial de Castelló han rescatat huit persones, entre elles dos menors d'edat, que havien quedat atrapades dins dels vehicles. Els bombers han informat de més de 40 serveis que han requerit la mobilització d’efectius a la Plana Baixa.

Les pluges han arribat a deixar sense llum l’Hospital de la Plana (Plana Baixa) al llarg del matí. El centre ha hagut de recórrer als grups electrògens durant dues hores. Una incidència que, tal com ha informat Emergències de la Generalitat, ja s’ha solucionat.  

Baixos inundats, però cap carretera tallada

Les pluges, que de bon matí han caigut amb força a la Marina, la Ribera, la Safor i el Baix Segura, han obligat els bombers a buidar baixos inundats a l’Horta. A Castelló de la Plana s'ha trencat una canonada que ha provocat la caiguda del sostre d'una oficina de l'Auditori de Castelló, sense que s'hagen registrat persones ferides ni atrapades.

A pesar de les pluges localment torrencials, des de la Conselleria de Política Territorial han informat que no hi ha cap carretera principal tallada, però si despreniments puntuals. Hi ha passos inferiors inundats a Borriana, segons Adif; mentre que Ferrocarrils de la Generalitat no ha registrat cap incidència.

Tot i això, l’àrea de seguretat de l’Ajuntament de Castelló de la Plana anunciava a través de Twitter que s’ha tallat l’avinguda Castell Vell, els túnels de la ronda Nord i del Grup Lourdes i diferents camins secundaris. A la ciutat de València també s'ha tallat el carrer Vicente Miguel Carceller amb el carrer Joaquin Benlloch per acumulació d'aigua. 

Vols retardats i desviats per falta de visibilitat

València i la seua àrea metropolitana també es veien sorpreses per una intensa tromba d’aigua a primera hora del matí, d’intensitat “molt forta”, segons matisava l’Agència Estatal de Meteorologia, que han fet que el clavegueram, en alguns punts, fora insuficient i correra l’aigua pels carrers. A Torrent i Catarroja els bombers han hagut d'intervindre per a buidar alguns baixos inundats, segons han confirmat des del Consorci de Bombers de València.

La tempesta que ha assotat aquesta zona anava, a més, acompanyada d’aparat elèctric i ha dificultat la visibilitat, que es limitava, en el cas de l’horitzontal, als mil metres. Alguns vols que tenien previst aterrar o enlairar-se a l’aeroport de València ho han fet amb retard i tres més han hagut de desviar-se a uns altres aeroports perquè la cortina de precipitacions impedia l'aterratge. 

Què ens espera dissabte i diumenge?

La inestabilitat anirà allunyant-se a poc a poc i el cap de setmana tindrem jornades un poc més tranquil·les, encara que dissabte encara caldrà posar-se al recés de la pluja a les comarques del centre i del nord. Diumenge, en canvi, serà un dia molt més tranquil, des del punt de vista meteorològic, i s’instal·larà l’estabilitat. 

També et pot interessar

stats