Dissabte tropical: esta nit 292 municipis valencians no baixaran de 20 °C

Les comarques de la Safor, la Marina Alta i la Marina Baixa, el Baix Segura i l'Horta i la ciutat de València registraran mínimes de 23 °C

El dia més calorós d’este cap de setmana és dissabte, una jornada amb temperatures que podrien arribar a 37 °C a la majoria de municipis de la Ribera Alta i les comarques de la Costera, la Vall d'Albaida i la Canal de Navarrés.

A més, com ha passat algunes jornades recents, la nit de dissabte a diumenge serà tropical —no baixarem de 20 °C al llarg de tota la nit— en 292 municipis del territori valencià.

Una circumstància que es repetirà en tot el litoral, i també a les comarques centrals de l'interior. De fet, les comarques de la Safor, la Marina Alta i la Marina Baixa, el Baix Segura i l'Horta i la ciutat de València registraran mínimes de 23 °C, tal com es pot consultar en els mapes interactius.

Este fenomen nocturn tropical ve determinat per la massa de vent càlid i els núvols baixos, amb algunes precipitacions, que cobriran el cel durant tota la matinada de diumenge i no deixaran descendir les temperatures; com un efecte de capa o cobertor al cel. Per contra, si tenim un cel més ras, habitualment farà menys calor.

El resultat d’este cel tapat comportarà molta humitat i basca durant les hores nocturnes i l’inici de diumenge tindrem una sensació càlida i d’ambient apegalós.

Consells per a combatre les altes temperatures nocturnes

En les nits tropicals cal prendre mesures preventives per tal de resguardar-nos, no patir els danys col·laterals de la basca i poder mantindre el descans.

El sistema de vigilància de temperatures extremes de la Comunitat Valenciana, de la Conselleria de Sanitat, aconsella mantindre'ns hidratats, vestir roba lleugera, no fer sopars copiosos, estar en llocs frescos o amb aire condicionat, evitar begudes ensucrades o alcohòliques, i fer cura i vigilància de les persones majors, malaltes o menors de quatre anys, per a suportar les elevades temperatures.

També et pot interessar

stats