El dissabte previ a Setmana Santa deixa quatre rescats a les muntanyes i un senderista mort a Tàrbena

Els serveis d’emergències van socórrer persones que havien eixit a la muntanya a Sagunt, Xèrica, Villargordo del Cabriel i la Vall d'Uixó

Els bombers del Consorci de Castelló van rescatar una zona lesionada en una zona forestal de la Vall d'Uixó aquest dissabte / Consorci de Bombers d'Alacant

El bon oratge i les eixides a la muntanya estan disparant els rescats als espais naturals. De fet, només aquest dissabte els serveis d’emergències i els bombers van intervindre en cinc, un d’ells, a Tàrbena, amb una víctima mortal, segons han confirmat fonts del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat a À Punt.

En aquesta població de la Marina Baixa un home va morir prop de la CV-752 després de perdre la consciència. El servei d’emergències del 112 va rebre l’avís i va  mobilitzar un helicòpter medicalitzat, però no va arribar a intervindre perquè poc després el van advertir que l’home inconscient, per al qual havien requerit l’aeronau, havia faltat.

Es dona la circumstància que en aquest municipi de la Marina va morir al febrer un altre senderista de 50 anys, encara que en aquest cas sí que estava recorrent la ruta del coll de Rates en plena muntanya.

D’altra banda, en les Penyes de Guaita, al terme de Sagunt (Camp de Morvedre) van haver de rescatar amb helicòpter un senderista que s’havia lesionat i no podia baixar del punt on es trobava pels seus propis mitjans. A pocs quilòmetres, a Xèrica, els bombers van haver de rescatar un escalador que va resultar ferit quan li va caure una pedra.

El barranc de Moluengo, al terme de Villargordo del Cabriel (Plana d’Utiel-Requena), aquest dissabte també va ser l’escenari del rescat d’una dona lesionada en un paratge natural. Una altra dona que caminava per una zona muntanyenca de la Vall d’Uixò (Plana Baixa) de difícil accés va requerir els bombers del Consorci de Castelló en lesionar-se un peu i no poder caminar.

Aquest divendres dos persones van morir a l'Estret de les Penyes, un paratge del barranc de Bolulla (Marina Baixa), després de caure al barranc cap a la corrent d'aigües interiors. Les víctimes formaven part d'una excursió organitzada per una empresa de multiaventura, que estava gravant un vídeo promocional.

També et pot interessar

stats