Dispostiu especial per la romeria de la Santa Faç

L'Ajuntament d'Alacant disposa 484 efectius, dos carpes hospital, sis ambulàncies i un Centre de Coordinació d'Emergències.

S'han repartit unes 15.000 canyes als romers, 5.000 més que l'any passat
S'han repartit unes 15.000 canyes als romers, 5.000 més que l'any passat

L'Ajuntament d'Alacant ha organitzat un dispositiu especial per al 12 d'abril amb motiu de la multitudiària romeria de la Santa Faç, entre les 6.30 h i les 00.00 h. Entre altres actuacions, s'han reforçat les mesures de seguretat en què participaran 484 efectius que controlaran els accessos a la romeria de menors amb alcohol i sancionaran el botellot.

La Regidoria de Festes repartirà des de les set del matí unes 15.000 canyes de romeu a tots els pelegrins, 5.000 més que l'any passat, en els dos punts de trobada habituals situats als baixos de l'Ajuntament (11.000) i la cocatedral de Sant Nicolau (4.000), a més d'unes 500 canyes que es repartiran al Palamó.

El pelegrinatge començarà a les 8.00 h des de Sant Nicolau i discorrerà pels carrers de Miquel Soler, Sant Nicolau, Major, plaça de la Santíssima Faç, Vilavella, Mare de Déu dels Socors i l'avinguda de Dénia fins al caseriu de la Santa Faç. El trànsit rodat estarà tancat des de les 7.00 h en tot el recorregut i es recomana utilitzar itineraris alternatius i l'ús del transport públic.

Transport públic

El TRAM d'Alacant ha programat unitats addicionals entre el Campello i la plaça dels Estels des de les cinc de la matinada fins a les set del matí en la línia 3, per a facilitar als romeus de l'àrea metropolitana d'Alacant l'accés a la capital.

Les línies 2 i 4 circularan en doble composició per a augmentar les places ofertades.

Les unitats es detindran facultativament en totes les parades i baixadors entre el Campello i els Estels, per tal de recollir tantes persones com siga possible. L'estació més pròxima al punt d'inici de la romeria, la cocatedral, és la subterrània del Mercat. Per la tornada, les estacions més pròximes són les del Camp de Golf, Costa Blanca i les situades al litoral de Sant Joan i Mutxavista.

Entre les 8.00 i les 21.30 hi haurà un autobús cada cinc minuts entre la plaça de la Mar i el santuari de la Santa Faç, a més està previst reforçar les línies 2, 8, 13 i 22 i la línia 3 disposarà durant tot el dia d'unitats articulades.

Serveis de neteja

L'Ajuntament ha previst també un reforç en el servei de neteja i recollida de residus amb un dispositiu amb 10 operaris, tres conductors i dos vehicles plataforma que s'encarregaran els dies previs a la romeria de la instal·lació de 150 contenidors al llarg del recorregut.

El mateix dia de la Santa Faç el dispositiu es reforçarà amb 35 operaris i deu vehicles. De vesprada, a partir de les sis, quatre agranadores iniciaran la neteja de la carretera de València i els voltants del monestir.

També et pot interessar

stats