Es dispara la venda de medicaments de segona mà en les plataformes en línia

El comerç de fàrmacs per internet està prohibit i pot arribar a comportar multes de 30.000 euros

El comerç de fàrmacs en línia està prohibit i pot comportar multes de 30.000 euros / À Punt NTC

La venda de medicaments de segona mà en plataformes com eBay o Wallapop s'està convertint en una pràctica usual. El Col·legi de Farmacèutics de València és un dels organismes que vigila i denuncia aquesta pràctica a l'Agència Espanyola de Medicaments, ja que el comerç de fàrmacs en línia està prohibit i pot comportar multes que arriben a 30.000 euros.

Fent una recerca ràpida per una de les plataformes de venda més populars es pot trobar fàcilment Orfidal a 40 euros, i no és l'únic medicament. Segons Vicent Colomer, secretari del col·legi de farmacèutics de València, “en línia hem trobat estupefaents d’oferta, processos de cicles menstruals a meitat de preu, i gent que ven medicaments que algun familiar ja no usa”, ha declarat.

Majoritàriament, el que la gent ven són fàrmacs sobrants d'algun tractament o que l'usuari ha decidit no consumir. Colomer agrega: “Estem acostumats a vendre el que no necessitem, i la gent no sap que els medicaments són un bé sanitari i no es poden vendre de qualsevol manera”. 

Aquesta pràctica està totalment prohibida a Espanya. L'Agència Espanyola de Medicaments i els col·legis de farmacèutics pentinen les diverses plataformes cada dia buscant aquestes vendes il·legals. Enguany, els farmacèutics de València han rebut nou denúncies. El secretari del Col·legi afirma que vendre aquests productes “es considera una falta greu, i les sancions solen ser altes”. A més, cal no oblidar que consumir-los sense control professional pot tindre greus conseqüències per a la salut.

També et pot interessar

stats