La Diputació de València dissol oficialment Divalterra

S'ha notificat la destitució als consellers i s'ha nomenat els liquidadors com a pas definitiu de l'extinció d'aquesta empresa pública

Sessió plenària de la Diputació de València aquest dimarts
Sessió plenària de la Diputació de València aquest dimarts / Twitter: @dipvalencia

El ple de la Diputació de València, constituït com a junta general de l'empresa pública Divalterra, ha aprovat aquest dimarts la dissolució de la societat. S'ha notificat la destitució als consellers i s'ha nomenat els liquidadors com a pas definitiu de l'extinció i la liquidació d'aquesta empresa de la corporació provincial. Una empresa madrilenya serà l'encarregada d'iniciar-ne la liquidació.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, va anunciar el passat 23 de març el "tancament ordenat i definitiu" de Divalterra, però per a això era necessària aquesta junta general en la qual s'ha destituït els membres del consell d'administració i s'ha nomenat els liquidadors, com a pas previ a la dissolució, liquidació i extinció de l'empresa pública.

Amb la dissolució de Divalterra, es preveu que el Consorci Provincial de Bombers absorbisca els brigadistes, la major part dels treballadors de l'empresa, mentre que la mateixa corporació assumirà i reubicarà la resta de la plantilla, com ha succeït amb el Patronat de Turisme.

Aquesta empresa pública, tant en l'etapa del PP (Imelsa) com en la posterior governada pel PSPV i Compromís, ha sigut escenari de casos mediàtics de suposada corrupció que encara continuen a l'espera de juí i que van suposar la detenció de dos expresidents de la corporació, com Alfons Rus (PP) i Jorge Rodríguez (PSPV), entre molts altres alts càrrecs.

També et pot interessar

stats