La Diputació de València destina 651.000 euros per a exhumacions i recuperació de la memòria històrica

Les ajudes les rebran institucions sense ànim de lucre, familiars de víctimes del franquisme, ajuntaments i mancomunitats.

Treballs d'exhumació en el cementeri municipal de Paterna
Treballs d'exhumació en el cementeri municipal de Paterna / Efe

La Diputació de València destina 651.000 euros a ajudes per a la realització de projectes de recuperació de la memòria històrica, i la identificació de restes i l’exhumació de fosses, amb càrrec al pressupost de 2018. Ho publica aquest divendres en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Les famílies i institucions sense ànim de lucre rebran un total de 431.922 euros per a la identificació de restes i l’exhumació de fosses. Entre les entitats beneficiàries s’inclouen les associacions de familiars de víctimes del franquisme per a la identificació de restes de les fosses comunes del cementeri de Paterna, on la Diputació de València ja ha dut a terme activitats de recuperació.

D’altra banda, es destinaran 129.804 euros a diversos ajuntaments de les comarques de València per a fer tasques d’exhumació i identificació, així com actuacions de retirada d’elements contraris a la memòria democràtica i canvis en la retolació de vies públiques.

Entre el pressupost per a famílies i institucions sense ànim de lucre, destaca la intervenció en una fossa comuna al cementeri municipal d’Alfarb. També la identificació de les restes d’afusellats a Paterna i dels coneguts com Els Tretze de la Corda, a càrrec dels ajuntaments de Xera i Ontinyent. 

Dobla el pressupost per la 2019

La diputada Rosa Pérez Garijo ha destacat, en el balanç de la legislatura, “l’aposta real de la Diputació per la memòria històrica”. Per al 2019, l’àrea que dirigeix en la corporació provincial valenciana disposarà d’un pressupost d’1.350.000 euros. La diputada ha avançat que la convocatòria de subvencions de 2019 “estarà enllestida en breu”.

També et pot interessar

stats