Els dinars i sopars d'empresa, en el punt de mira per l'augment de contagis

Les autoritats, però també veus expertes i les empreses, estan recomanant als treballadors que s'eviten els dinars i sopar característics d'aquestes festes o que es reduïsca la xifra de participants

Les autoritats, les veus expertes i les empreses estan recomanant evitar els dinars i sopars de treball a causa de la cinquena onada / À Punt NTC

El repunt de contagis d'aquesta cinquena onada a la Comunitat Valenciana ha arribat acompanyat de recomanacions més que de restriccions legals per a evitar una major propagació del virus. Les autoritats, però també veus expertes i les empreses, estan recomanant als treballadors que s'eviten els dinars i sopars característics d'aquestes festes perquè el risc de contagi també existeix per a les persones vacunades. La mateixa Conselleria de Sanitat Universal ha recomanat evitar aquestes celebracions al seu personal.

La Comunitat Valenciana viu un moment de repunt en els contagis. Repunt que ha situat ja la incidència acumulada en 319,16 casos per cada 100.000 habitants, la xifra més elevada des del 17 d'agost. Malgrat aquesta dada, la vacunació ha canviat el panorama de la pandèmia i també la reacció dels poders públics i de les empreses, que estan optant per recomanar evitar aquestes trobades.

No deixa de ser una recomanació, perquè les empreses no poden prendre mesures si els treballadors i treballadores no fan cas. Encara Díaz, advocada especialitzada en Dret Laboral, deixa clar en una entrevista en À Punt que "una empresa no pot prendre represàlies perquè un treballador haja assistit a un sopar perquè estaria vulnerant els drets fonamentals dels treballadors". "El treballador que assisteix a un sopar, si ho fa complint amb el seu certificat covid que ara s'ha d'exigir, no està incomplint absolutament res", agrega l'experta.

El govern espanyol es resisteix, de moment, a reimplantar restriccions sanitàries. Insisteix que la situació és "ben diferent" a la del Nadal de l'any passat i no es preveuen restriccions que, a més, podrien afectar sectors econòmics.

Però sí que aconsella limitar el nombre de participants en les reunions socials, especialment durant les celebracions de les festes de Nadal i reduir la xifra de participants o fer grups més menuts. I és el camí que molts estan seguint. "Ens han dividit per grups i en el meu grup són unes deu persones, aleshores anem per grups per a intentar evitar contagis", explica Irene Ríos, veïna de València.

En altres casos, s'està pensant encara què fer amb les celebracions previstes o s'han cancel·lat ja. El que sí que és segur és que el pròxim serà un Nadal també diferent.

També et pot interessar

stats