Els dinars desbanquen els sopars de Nadal amb els companys d’empresa

Aquest costum, adquirit en pandèmia, permet allargar el menjar

Els dinars i sopars de Nadal comencen a omplir els restaurants / À Punt NTC

Amb l’arribada de Nadal, tornen també els tradicionals compromisos de sopars d’empresa, que enguany han sigut desbancats pels menjars a migdia; els adeptes a aquesta alternativa van adquirir l’hàbit durant els mesos més durs de la pandèmia, que va canviar per sempre costums, horaris i la forma en què la gent gaudeix de l'oci. Manuel Espinar, president de Conhostur i Hostaleria València, ha explicat per a À Punt que "aquest costum preval al llarg del temps i s'ha traslladat a menjars i sopars".

Per unes hores, companys de treball canvien l’oficina pel restaurant, on s’ha notat el canvi de tendència. En alguns, les reserves per als dinars d’empresa superaren ja els sopars perquè permeten allargar les hores de festa, les converses durant les postres i el café dona lloc a les copes, i els locals d’oci també es beneficien d’aquesta mateixa clientela. "És impossible trobar cap lloc per a dinar", ha reconegut Toni Carceller, del Grup Gómez, que va començar a tancar reserves de Nadal el passat mes d'agost.

És també l’alternativa per a aquells grups que no han aconseguit reserva per a sopar, perquè ni la inflació ni la pujada de preus semblen frenar les ganes de brindar amb els companys i companyes. Cristina Estévez, responsable d'esdeveniments en el Palau Alameda, explica que és millor reservar per a un dimecres per exemple, que encara queden llocs lliures.

De fet, moltes companyies s’han avançat a les reserves saturades i ja han compartit taula durant el mes de novembre.

També et pot interessar

stats