Dinars a l'australiana, una nova forma de celebrar la nit Cap d'Any

Es tracta d'una nova tendència per a celebrar l'últim dia de l'any quan encara acompanya el sol i que ha anat en augment des de l'aparició de la covid

Un cambrer pren nota a un grup de gent / À Punt NTC

Enguany són moltes les persones que començaran a celebrar la nit de Cap d'Any, no amb un sopar, sinó amb un dinar. És el que es coneix com la nit de Cap d'Any australiana (ja que quan ací són les dues del migdia, als antípodes acaba el dia), una tendència que ha anat en augment en els últims anys a conseqüència de la covid. En algunes ciutats com Alacant és impossible aconseguir taula per a grups grans des de ja fa diverses setmanes.

Els restaurants i altres locals hostalers són els grans protagonistes d'aquest 31 de desembre, i és que han comprovat encantats com les perspectives d'ocupació s'han complit. Com apunta Javier Galdeano, president de l'Associació de Locals de Restauració i d'Oci d'Alacant, el sector viu aquests dies de Nadal amb "molt optimisme". De fet, molts locals ja ho tenen quasi tot complet per a la nit i el dia de Reis.

Aquesta nit de Cap d'Any és el primer sense restriccions des de 2019, ja que l'anterior no es va poder celebrar com molts haurien desitjat a causa de l'avanç de la variant òmicron. Molts celebraran l'entrada del nou any amb només un dinar, però de segur que altres allarguen amb el tardeo i els més festers encara tindran energia per celebrar fins a la nit.

També et pot interessar

stats