Dinar a casa o fora, dues alternatives per a un 25 de desembre diferent

Les restriccions en les reunions socials marquen les reunions a casa i els aforaments dels restaurants.

Una família dina el dia de Nadal a un restaurant del Grau de Castelló
Una família dina el dia de Nadal a un restaurant del Grau de Castelló / À Punt NTC

Aquest 25 de desembre de 2020 sempre el recordarem per ser el de la pandèmia, el de les restriccions de mobilitat, d'aforament i de celebracions socials. No obstant això, les famílies han pogut ajuntar-se, encara que en molts casos no han pogut fer-ho amb tots els membres que hi solen acudir.

A més, cada família ha tingut la possibilitat de gaudir del dinar de Nadal de dues maneres diferents: a casa o a un bar o restaurant.

La realitat diu que a casa el que predomina són els plats tradicionals que es cuinen per a un dia tan especial com aquest. Putxero, paella amb pilotes... Tot és bo si es tracta de gaudir d'un dels moments més especials de l'any i amb bona companyia.

D'altra banda, moltes famílies s'han decidit per passar aquest dinar de Nadal fora de casa. Restaurants i bars respiren amb les reserves d'aquest dia, sobretot després d'un any tan roín econòmicament. Encara així, les previsions del sector estimen una caiguda de la facturació de fins al 60%.

A més, dins del sector també hi ha distincions notables. D'una banda els restaurants que vivien del turisme pateixen més per la falta de clientela i, d'altra, els establiments més arrelats entre el públic local són els que més plens estan i els que segurament més s'aprofitaran d'aquesta situació.

També et pot interessar

stats