Dimiteix la vocal progressista del CGPJ Concepción Sáez davant de "la insostenible" situació de l'òrgan

La vocal ha traslladat la seua decisió al president interí del Consell, Rafael Mozo, a través d'una carta

Imatge d'arxiu de la vocal progressista del CGPJ Concepción Sáez
Imatge d'arxiu de la vocal progressista del CGPJ Concepción Sáez / Europa Press

La vocal progressista del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Concepción Sáez ha presentat la seua dimissió davant de la situació "insostenible" de l'òrgan, segons ha avançat Eldiario.es i han confirmat fonts de l'òrgan de govern dels jutges. La vocal ha traslladat la seua decisió al president interí del Consell, Rafael Mozo, a través d'una carta. Segons les citades fonts, Sáez portava valorant la dimissió des de fa almenys dos mesos.

El CGJP hauria d'haver-se renovat el 4 de desembre del 2018, quan va expirar el mandat de cinc anys de les seues vint vocals, però la incapacitat de PP i PSOE per a arribar a un acord ho ha impedit, després de diversos intents.

L'actual CGPJ es va conformar el 4 de desembre del 2013 amb vint vocals que actualment són dèsset, després de la dimissió de Sáez, perquè en aquests nou anys un d'ells, Rafael Fernández Valverde, s'ha jubilat, i una altra, Victoria Cinto, va morir. A això se suma la dimissió de Carlos Lesmes com a president del Consell i del Tribunal Suprem (TS) el passat 9 d'octubre, precisament per a forçar la renovació. A més, la situació podria empitjorar perquè el president interí de l'òrgan, Rafael Mozo, també es jubilarà l'any vinent.

També et pot interessar

stats