La dihuitena edició de Mulla't pel Xúquer alerta que el riu està en perill

Xúquer Viu s'afegeix a una iniciativa que secunden moltes ciutats europees en el Dia del Bany en els Rius

Bany i reivindicació en les aigües del riu Xúquer
Dihuitena edició de Mulla't pel Xúquer, a Antella / Xúquer Viu

Mulla't pel Xúquer, l'acte organitzat per Xúquer Viu que reivindica la qualitat de les aigües dels nostres rius i la recuperació dels ecosistemes aquàtics, ha celebrat aquest dissabte la dihuitena edició a Antella (Ribera Alta).

Els efectes del canvi climàtic, sumat als interessos d'alguns col·lectius, repercuteixen directament en la salut dels rius. Al Xúquer, per exemple, es nota en el cabal i en la qualitat de l'aigua.

Aquesta proposta lúdica i de protesta combina la lectura d'un manifest amb el bany en les aigües del riu. El manifest ha fet un repàs de les accions a què dona suport, com impedir que els interessos econòmics arruïnen el riu, fent front a l'assetjament i a les pressions per aconseguir que els usuaris del transvasament Xúquer-Vinalopó tinguen una concessió d'aigua i que es transvase una quantitat d'aigua fixa cada any. Aquesta, entre altres accions, evita la degradació d'aquest ecosistema aquàtic.

La plataforma alerta que el riu portava tradicionalment 50 metres cúbics per segon per Antella i ara durant mig any només en porta 2 o 3 i ni a l'estiu passa de 35.

Xúquer Viu s'afegeix a una iniciativa que secunden moltes ciutats europees en el Dia del Bany en els Rius per a continuar la lluita per la recuperació i defensa del Xúquer i també de l'Albufera.

També et pot interessar

stats