Saps quins dies festius podran obrir els comerços en 2023?

Les zones de gran afluència turística podran obrir al públic en determinats períodes de Pasqua o a l’estiu

Dies que obrin els comerços en 2023
Dies que obrin els comerços en 2023 / À Punt NTC

L'Observatori de Comerç Valencià ha aprovat aquest dimecres els onze dies en què es permetrà l'obertura dels establiments comercials en diumenges i festius per a 2023. Es tracta del 8 de gener, el 7, 9 i 30 d'abril, el 24 de juny, el 2 de juliol, el 8 d'octubre, el 26 de novembre i el 8, 24 i 31 de desembre.

Segons la llei, els diumenges i festius es consideren no laborables amb caràcter general, però cada any s'habiliten fins a un màxim d'onze dies en els quals els establiments podran romandre oberts al públic.

Zones de gran afluència turística

Els diumenges i festius d'obertura en 2023 s'han aprovat en la reunió de l'Observatori de Comerç, en la qual el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha informat sobre la tramitació de l'avantprojecte de llei de comerç sostenible i de les zones de gran afluència turística declarades.

En concret, s'ha declarat com a zona de gran afluència turística la zona del Perelló de Sueca, per als diumenges i festius del període comprés entre el Diumenge de Rams i el segon Diumenge de Pasqua, excepte l'1 de maig, si escau, i per als diumenges i festius del període comprés entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

A més dels diumenges i festius habilitats amb caràcter general, la Llei 3/2018, de 16 de febrer, de la Generalitat estableix períodes d'obertura addicionals en els municipis amb zones de gran afluència turística. Així, les zones de gran afluència turística que tinguen declarat un període estacional corresponent a la Setmana Santa i Pasqua o en el període estival, podran obrir al públic en determinats períodes.

També et pot interessar

stats