El Dia del Gos sense Raça busca fomentar l’adopció dels mestissos

Les veus expertes asseguren que la raça dels cànids no determina el seu comportament

Gos en una imatge d'arxiu
Un gos mestís en una imatge d'arxiu

Aquest dissabte, 28 de maig, se celebra el Dia Internacional del Gos sense Raça, una data que reivindica que l’adopció de gossos mestissos no suposa cap impediment per a establir un vincle afectiu entre l’animal i les famílies d’acollida.

Segons un recent estudi de la Fundació Affinity sobre l'abandó i l'adopció de gossos i gats a l’estat espanyol, el 49% dels 162.000 gossos que recullen de mitjana les protectores cada any són adoptats per una nova família, el 70% dels quals són mestissos. Pel que fa a l’edat, més de la meitat dels gossos adoptats són adults.

L’informe conclou també que nou de cada deu adopcions de gossos gestionades per centres d'acollida d'animals de companyia són reeixides en general.

D’altra banda, un estudi de la revista Science, assegura que "tot i que la raça està associada a certs comportaments, no és un factor fiable que determine el comportament individual", sinó que aquest depén de l'entorn en què van nàixer i créixer, de l'ambient físic i social en què viuen, i de factors genètics independents de la raça. 

Des de les clíniques veterinàries es demana responsabilitat i plantejar-se molt seriosament tot el que comporta adoptar un animal de companyia, perquè una decisió presa a la lleugera no tinga com a conseqüència l'abandó posterior de l’animal.

També et pot interessar

stats