El confinament augmenta un 37,6% les adopcions de gossos

Les clíniques veterinàries demanen responsabilitat a l’hora d’adoptar per no acabar abandonant l’animal.

Gossos que viuen en una protectora esperant a ser adoptats

Les adopcions de gossos han augmentat vora un 38% a la Comunitat Valenciana. Segons les dades del Registre Valencià d'Identificació Animal, ha sigut l’estat d’alarma el moment en què s’ha produït el canvi de tendència, i la fi del confinament quan s’ha produït el pic d’adopcions.

A partir del 18 de maig, dia en què va començar la desescalada, les adopcions es van disparar. Durant el mes de juny les adopcions van créixer un 94%, i durant el de juliol, un 49%.

Una vegada superat l'efecte psicològic del confinament, l'adopció i la compra de gossos es va relaxar durant l’estiu i va tornar a repuntar amb força a finals de 2020. Des de maig fins a desembre les adopcions es van disparar un 38% i les compres un 17%. Un fenomen darrere del qual sembla que està la necessitat de companyia.

Des de les clíniques veterinàries es demana responsabilitat i plantejar-se molt seriosament tot el que comporta tindre un animal de companyia perquè una decisió presa a la lleugera en un moment de soledat no tinga com a conseqüència l'abandó d'un animal.

També et pot interessar

stats