Primer dia d’abonament gratuït: “En aquests quatre mesos estalviaré 200 euros o més”

Les persones que l’han utilitzat asseguren que només amb l’ús en dos viatges, ix a compte

L'abonament de transport suposarà un gran estalvi per a moltes persones usuàries / À Punt NTC

Des de hui, als trens de rodalia i de mitjana distància s'aplica la gratuïtat en els abonaments, una mesura anticrisi que beneficia sobretot els viatgers que es mouen sovint en aquest mitjà de transport. 

"Casualment acabem de traure ara l'abonament gratuït. Ha sigut superfàcil, perquè jo feia molt de temps que no agarrava el tren", ha comentat Vicent David, un usuari de rodalies. Com ell, molts viatgers ja s'han beneficiat i han assegurat que només amb l’ús en dos viatges, ja ix a compte. "M'he tret el meu perquè m'eixia més econòmic que el viatge d'anada i tornada", ha explicat una altra usuària.

Per a tramitar-los, s'ha de pagar una fiança de deu euros en cas dels trens de rodalia i de vint per als de mitjana distància, que se li tornen a l'usuari en demostrar que ha fet un mínim de quatre viatges al mes. "Amb solament deu euros, poder fer viatges sense límits fins a final d'any suposa un estalvi molt important", ha assegurat un estudiant.

L'estalvi, en alguns casos, pot arribar als setanta euros a la setmana. "Donat que he d'anar i vindre a casa cada dia en el tren, és molt més rendible que haver de pagar el viatges diàriament", ha coincidit altra jove.

"En aquests quatre mesos estalviaré 200 euros o més", ha afirmat una dona a l’estació del Nord de València.

També et pot interessar