La DGT reforça els controls d'alcohol i drogues després del repunt del consum entre els conductors

L'Observatori Nacional de Seguretat Viària ha detectat un augment de consum després de la fi de les restriccions

Control d'alcoholèmia de la Guàrdia Civil
Control d'alcoholèmia de la Guàrdia Civil / Twitter: @DGTes

La Direcció General de Trànsit (DGT) reforça des d'aquest dimecres i fins al pròxim dia 22 el control del consum d'alcohol i drogues al volant després que en les últimes setmanes s'hagen registrat diversos accidents amb morts en els quals els conductors responsables han donat positiu en aquestes substàncies. El consum d'alcohol i drogues és el factor de risc causant del 24% dels accidents mortals.

Durant la presentació de la campanya, la subdirectora de l'Observatori Nacional de Seguretat Viària, Paula Márquez, ha subratllat que després de la fi de les restriccions, "sembla que la gent ix amb moltes ganes de recuperar el temps perdut i estem veient que hi ha un augment de consum entre els conductors".

Per a això, s'establiran diferents punts de control en tota mena de carreteres i a qualsevol hora del dia amb l'objectiu d'evitar que persones que hagen ingerit alcohol o hagen consumit drogues circulen per les carreteres. Trànsit ha convidat els ajuntaments de més de 25.000 habitants perquè se sumen a la campanya, amb l'establiment de controls en els respectius nuclis urbans per part de les policies locals.

Márquez ha recordat que no es pot fer una comparació amb l'any anterior, marcat per les limitacions a la mobilitat, si bé respecte a 2019 s'està observant en els últims caps de setmana un increment en la sinistralitat i en la mortalitat, tant a les vies urbanes com a les interurbanes.

"Ens hem relaxat molt després de la pandèmia. Tots volem viure, estem encantats que hi haja més mobilitat però hem de fer-ho en condicions" Paula Márquez - Subdirectora de l'Observatori Nacional de Seguretat Viària

"Ens hem relaxat molt després de la pandèmia. Tots volem viure, estem encantats que hi haja més mobilitat, però hem de fer-ho en condicions", ha advertit Márquez, que ha assegurat que ha arribat el moment "d'adonar-nos que la sobrietat és sempre imprescindible".

El passat cap de setmana, 22 persones van morir en altres tants accidents de trànsit, unes xifres que el converteixen en el més tràgic des del 22 al 24 de març de 2019, quan va haver-hi el mateix nombre de víctimes. A més, va ser també el que es va cobrar més motoristes morts des de principi d'any, en concret, huit. La representant de la DGT ha reconegut que els últims caps de setmana recorden els de "fa molt de temps" quan la sinistralitat es concentrava fonamentalment entre divendres i diumenge.

La DGT recorda que el 2019, el percentatge de conductors morts amb resultat positiu a alcohol o drogues va ser del 39%. A més, 48.000 conductors van ser condemnats per conduir amb altes taxes d'alcohol i drogues o sota els seus efectes.

"No deixes que ningú que haja begut o haja consumit drogues es pose al volant i, en qualsevol cas, mai puges al cotxe amb una persona en aquestes condicions". És el missatge que llancen des de la DGT.

També et pot interessar

stats