Deu escape rooms que no et pots perdre aquest hivern

La Comunitat Valenciana compta amb una àmplia varietat d'escape rooms, una activitat perfecta per a gaudir amb amics i família durant la baixada de les temperatures

Imatge d'un escape room de la sala Claustrophobia
Imatge d'un escape room de la sala Claustrophobia / Claustrophobia

Els escape rooms són una de les propostes d'oci més innovadores dels últims anys. Es tracta d'una activitat grupal on els participants es troben dins d'una habitació tancada (encara que ja existeixen escenaris alternatius) i que hauran de treballar en equip per a eixir-ne abans que s'acabe el temps, resolent una sèrie de pistes i endevinalles.

Amb els escapes no sols es passa una estona divertida a compartir amb els amics, la família, la parella o els companys de treball, sinó que també es practica la comunicació, la lògica i la rapidesa de raonament. Una activitat que, a més, és ideal per a aquesta temporada festiva, on els retrobaments estan a l'ordre del dia, i que també es presenta com un refugi perfecte per a passar-ho bé sense patir les baixes temperatures.

A la Comunitat Valenciana es poden trobar centenars d'escape rooms de nord a sud. Per les seues originals propostes, aquestes són les deu que recomanem que proves.

1. Convertir-se en un lil·liputenc a 'Gulliver i els gegants', a Claustrophobia

'Gulliver i els gegants', joc de la sala Claustrophobia de València
'Gulliver i els gegants', joc de la sala Claustrophobia de València / Claustrophobia

L'escape Claustrophobia de València destaca especialment per les cuidades i originals ambientacions de les sales. A la de 'Gulliver i els gegants' els participants encongeixen fins a convertir-se en autèntics lil·liputencs i trobar-se de sobte enmig d'una casa on tots els mobles són gegants. Per a poder eixir, hauran de combinar agilitat lògica i física abans que s'acaben els 60 minuts que dura el joc.

2. A la recerca d'un fòssil de dinosaure al 'Retorn del Morelladón', d'Escape Morella

'El retorn del Morelladón', d'Escape Morella
'El retorn del Morelladón', d'Escape Morella / Escape Morella

Escape Morella s'especialitza en els jocs a l'aire lliure, on els carrers de la capital dels Ports són l'escenari ideal per a viure al màxim aquesta aventura. En 'El retorn del Morelladón' un grup d'entre tres i trenta persones, depenent de la modalitat escollida, hauran de trobar en menys d'una hora el crani fossilitzat del dinosaure conegut com a Morelladón per a impedir que s'utilitze com a arma d'alta tecnologia. El recorregut abasta 900 metres i els xiquets i xiquetes que participen ho fan de manera gratuïta fins als nou anys.

3. Cervesa i misteri a 'Ambar La Visita', de CocoRoom

'Ambar La Visita' de CocoRoom, a València
'Ambar La Visita' de CocoRoom, a València / CocoRoom

Els amants dels escape rooms i de la cervesa tenen una cita obligada a 'Ambar la Visita' de CocoRoom a València. Es tracta, tal com diuen, "del primer escape room cerveser a Espanya", i és que l'equip de jugadors haurà de treballar conjuntament per a elaborar i conservar l'essència d'aquesta beguda tan especial després de la desaparició del mestre cerveser de la fàbrica. Es compta amb 75 minuts per a superar la prova, i hi ha una recompensa final.

4. 'La Guarida' de Spain in Game, una pel·lícula de terror no apta per als més espantadissos

'La Guarida' de Spain in Game, a Sant Joan d'Alacant
'La Guarida' de Spain in Game, a Sant Joan d'Alacant / Spain in Game

Hi ha escape rooms que no són aptes per totes les sensibilitats. És el cas de 'La Guarida' de Spain in Game a Sant Joan d'Alacant, una sala on es passarà por i es viurà la màxima tensió que creen els figurants que formen part del joc. El grup, de fins a sis jugadors i/o jugadores, haurà d'investigar en menys d'una hora el refugi d'un assassí en sèrie que pot estar vigilant-los.

5. Rescatant a Homer Simpson en 'La Beerdad Oculta', de Sabotaje Rooms

"La Beerdad Oculta" de Sabotaje Rooms, a la Foia d'Elx
"La Beerdad Oculta" de Sabotaje Rooms, a la Foia d'Elx / Sabotaje Rooms

Les sèries de televisió i les pel·lícules són una gran font d'inspiració per als escape rooms. Stranger Things, Sherlock o Harry Potter són algunes d'elles, però en aquesta ocasió, els Simpsons són els protagonistes. Sabotaje Rooms, a la Foia d'Elx (Baix Vinalopó), té entre les seues propostes 'La Beerdad Oculta'. En aquesta, els jugadors formen part de la Màfia de Springfield, els encarregats de trobar, en menys de 90 minuts, el parador del cap de la família Simpson, que s'especula que ha sigut segrestat.

6. Immersió total a 'El Origen', de Sanatorium Escape Alicante

'El Origen' de Sanatorium Escape, a Alacant
'El Origen' de Sanatorium Escape, a Alacant / Sanatorium Escape Alicante

Els premis nacionals Escape Room Awards avalen Sanatorium Escape Room a Alacant: el 2019 va guanyar el premi a millor immersió, millor experiència i va quedar segon en la categoria del millor game master. A 'El Origen', fins a deu jugadors podran investigar durant 75 minuts com salvar la vida del pacient 405, mort a causa dels experiments que li van realitzar els doctors. Es podrà canviar la història? El que és segur és que serà una experiència plena de tensió, misteri i on s'haurà d'interactuar amb els personatges del joc.

7. Recuperar la lluna, la missió dels més menuts a 'El Hechizo Kids', de SCAPA-T

'El Hechizo Kids' de SCAPA-T, a Castelló de la Plana
'El Hechizo Kids' de SCAPA-T, a Castelló de la Plana / SCAPA-T

Els escapes no són sols per als adults. Les criatures també tenen al seu abast una àmplia oferta d'aquest tipus d'oci, especialment pensat per a elles. És el cas del 'Hechizo Kids' d'SCAPA-T a Castelló de la Plana, creat per educadors infantils. En aquest joc, els xiquets i xiquetes es converteixen en mags i magues que en menys de 60 minuts hauran de recuperar la lluna, robada per la bruixa Zae. El joc és exclusiu per a menuts d'entre 6 i 12 anys, però estaran acompanyats en tot moment per un dels mags d'SCAPA-T.

8. Les Falles aterren al món de l'escape amb Falla La Novíssima

Falla La Novíssima, a València
Falla La Novíssima, a València / Falla La Novíssima

El casal de la Falla La Novíssima de València celebra la jornada de portes obertes perquè s'apunte qualsevol persona interessada. El teu grup s'anima a visitar-lo, però prompte descobrirà que no es tracta d'un casal com qualsevol altre... De dos a set persones poden participar en aquest escape tan valencià, i tindran 80 minuts per a poder eixir.

9. Viatjar a una altra dimensió amb els escape rooms virtuals d’Alfazone

'Escape the lost pyramid' d'Alfazone, a Alfafar
'Escape the lost pyramid' d'Alfazone, a Alfafar / Alfazone

Els escape rooms es modernitzen amb les noves tecnologies. Un exemple són els escape rooms virtuals que ofereix Alfazone, a Alfafar (Horta Sud). 'Escape the lost pyramid' és el més recomanat per als principiants en escapes d’aquest tipus. Fins a quatre o deu participants, segons la modalitat, hauran d’esbrinar, gràcies a una simulació amb ulleres de realitat virtual, què va passar amb l’expedició que cercava la piràmide perduda de Nebka.

10. Escape Web, escape rooms digitals des de la comoditat de casa

Escape Web, jocs d'escape online
Escape Web, jocs d'escape online / Escape Web

Entre els negocis que va colpejar la pandèmia el 2020 es trobaven els escape rooms. Al cap i a la fi, es tracten d'espais reduïts i tancats on s'ajunten diverses persones. Va ser llavors quan començaren a proliferar els escape rooms en línia, una alternativa als tradicionals que adaptaven les proves i les pistes al format digital i que es podien gaudir des de casa sense cap necessitat especial. Escape Web és una empresa valenciana que no sols té una àmplia oferta d'escape rooms en línia, sinó que també n'ofereix alguns gratuïts i fins i tot en fan de personalitzats.

També et pot interessar

stats