Deu embarcacions del port de Gandia trauen meduses de la mar

Es tracta d’una col·laboració entre l’Ajuntament i la Confraria de Pescadors, que demana que s’estenga a altres municipis

El pesquer Mar Verd arreplega 21 cabassos de meduses

Deu embarcacions del port de Gandia es dediquen a traure meduses de la mar. És una col·laboració entre l'Ajuntament i la Confraria de Pescadors per a retirar aquests molestos animals marins, que enguany arriben en quantitats més grans a vora mar. Els pescadors demanen que l'exemple s'estenga a altres poblacions.

El pesquer Mar Verd ha fet aquest divendres una jornada diferent, de 7 a 11 del matí per a buscar una espècie marina molt concreta i molesta. L’embarcació ha arreplegat 21 cabassos de meduses. “Per als negacionistes del canvi climàtic, poden veure que açò cada dia va a més. A mesura que augmenta la temperatura, elles comencen a surar. Ara la platja està infestada”, assegura Fernando Sabater, patró del vaixell. 

En total, han arreplegat uns 1.000 quilos de meduses en menys de quatre hores. Les arrepleguen una a una, amb salabre, en un horari que no afecta les hores de bany a les platges. El municipi paga 240 euros per dia a cada embarcació per la retirada de les meduses. La confraria demana que s'augmente aquesta quantia i sobretot que la pràctica s'estenga a altres poblacions pesqueres. “Si s'ajuntaren més ajuntaments, hi hauria més barques a la mar i tot estaria més curiós”, apunta el patró.

Els exemplars ja morts es porten mar endins perquè servisquen d'aliment a altres espècies. Les embarcacions de Gandia continuaran el seu treball per torns, quatre dies a la setmana fins a mitjan setembre.

També et pot interessar

stats