Deu detinguts i onze tones de droga intervingudes a una organització criminal internacional

La intercepció de 526 quilos de pol·len d'haixix a la província de València ha sigut clau per a aquesta operació

Imatge d'una de les detencions
Imatge d'una de les detencions / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional Francesa, amb el suport d'Europol i Eurojust, ha detingut deu persones i confiscat més d'onze tones de droga pertanyents a una organització criminal dedicada al tràfic internacional de drogues entre el Marroc i Espanya amb altres països europeus.

En l'operació Transpiloti-Escalda s’han intervingut 9.600 kg d'haixix i 1.450 kg de marihuana, huit armes de foc, un elevat nombre de telèfons mòbils encriptats i set vehicles d'alta gamma, dos dels quals amb dobles fons per a ocultar la droga.

Als deu detinguts, de nacionalitats francesa, espanyola, romanesa i italiana, se'ls atribueixen els suposats delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capitals, pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d'armes i falsificació de documents.

Les deu detencions s'han efectuat durant les diferents fases de l'explotació i altres deu detencions es van efectuar prèviament en les diverses confiscacions de transports de drogues, en les quals van detindre els conductors dels camions.

La intercepció de 526 quilos de pol·len d'haixix, en un control a un camió i el seu semiremolc a la província de València ha sigut clau per a aquesta operació. 

També et pot interessar

stats