Detinguts sis joves, un d'ells menor, en una baralla a les portes d'una discoteca de València

La policia els ha pogut identificar gràcies a un veí que va gravar els fets des de sa casa amb el telèfon mòbil

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la policia nacional
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Nacional / CNP (Europa Press)

Agents de la Policia Nacional han detingut sis joves, un d'ells menor d'edat, en una batussa en els voltants d'una discoteca a la ciutat de València. En la baralla van utilitzar les sivelles dels cinturons com si foren punys americans. Un veí del barri va gravar l’altercat amb el telèfon mòbil i això ha facilitat les tasques d'identificació als agents, segons ha informat aquest dimarts la Policia Nacional en un comunicat.

Els fets van ocórrer diumenge 27 d'agost de matí en una discoteca del districte de Patraix, quan el 091 va rebre diverses telefonades alertant d'una “gran aglomeració de persones” que s'estaven agredint mútuament en les proximitats del local. Diverses patrulles es van desplaçar al lloc i van aconseguir identificar alguns dels presumptes implicats en la batussa, diferenciats en dos grups. Els agents van recaptar informació dels possibles testimonis dels fets per a continuar les perquisicions. La majoria dels involucrats presentaven ferides a conseqüència de la baralla i foren atesos pels serveis sanitaris en el lloc dels fets, ha detallat la Policia Nacional.

La gravació feta per un veí amb el telèfon mòbil des del seu balcó ha permés a la Policia identificar plenament els autors i esclarir totalment els fets després de l'anàlisi de l'arxiu de vídeo. A més, els agents van observar com els implicats en la baralla s'enrotllaven a la mà les sivelles dels cinturons, per a simular 'punys americans' per a propinar colps amb “major virulència”.

Una vegada identificats, la Policia Nacional ha detingut sis homes d'entre 17 i 23 anys —un d'ells menor d'edat— i d'origen dominicà, espanyol i senegalés, com a presumptes responsables d'un delicte de baralla tumultuària.

El menor d'edat ha sigut entregat al seu progenitor després de la fase d'exploració i després de comunicar els fets a la Fiscalia de Menors. Els altres cinc arrestats, majors d'edat, han sigut posats en llibertat després de prestar declaració, no sense abans ser advertits de l'obligació de comparéixer davant l'autoritat judicial.

També et pot interessar

stats