Dos detinguts a Sant Vicent del Raspeig per tindre treballadors en condicions de semiesclavitud

Els feien treballar fins a 12 hores diàries que pagaven entre 0,58 cèntims i 2,5 euros l'hora sense estar donats d'alta

Un dels detinguts en l'operació a Alacant
Un dels detinguts en l'operació a Alacant / EuropaPress

Agents de la Policia Nacional han detingut dues persones, l'amo i l'encarregat d'una empresa de palets a Sant Vicent del Raspeig, acusats de tindre a treballadors d'origen africà en condicions de semiesclavitud, amb jornades laborals de fins a 12 hores diàries, que pagaven entre 0,58 cèntims i 2,5 euros l'hora, sense estar donats d'alta en la Seguretat Social i sota amenaces, segons ha informat la Policia en un comunicat.

Els treballadors reparaven palets en l'empresa del detingut, en la qual suposadament els amenaçaven de mort si protestaven pel paupèrrim salari que rebien. L'encarregat de l'empresa era qui presumptament reclutava compatriotes seus del Senegal per a ser explotats per en l'empresa.

Agents de la Policia Nacional van detindre el mes d'agost passat un empresari la localitat i l'encarregat de l'empresa, per sengles delictes contra el dret dels treballadors i amenaces. La investigació es va iniciar arran de la denúncia que va formular una de les víctimes a principis del mes de juliol.

25 euros per anar a vacunar-se

En cas de no anar al treball per trobar-se malalts o, com va declarar alguna de les víctimes, per anar a vacunar-se contra la Covid-19, els descomptaven 25 euros. A més, rebien amenaces de mort quan reclamaven més salari presumptament per part de qui feia d'encarregat en l'empresa.

També et pot interessar

stats