Dos detinguts a Rafal acusats d'estafar 2,5 tones d'albercocs

Els delinqüents prèviament li havien fet xicotetes adquisicions a l’agricultor, amb què demostraven una notable credibilitat i solvència

La Guàrdia Civil deté a l'home per un delicte d'estafa
La Guàrdia Civil deté a l'home per un delicte d'estafa / Guàrdia Civil

Dues persones han sigut detingudes aquest divendres a Rafal (Baix Segura) per, presumptament, haver estafat 2,5 tones d'albercocs a un agricultor de Mula, a Múrcia, mitjançant la denominada estafa del natzaré, segons ha informat la Guàrdia Civil.

Els efectius de l'equip Roca (contra robatoris en el camp) de l'institut armat van obrir l'operació el mes de maig passat després de la presentació d'una denúncia per la suposada comissió d'una estafa a un agricultor, al qual li havien sostret la seua collita anual de fruita d'os. En total, 2.500 quilograms d'albercoc.

Els primers indicis van permetre a la Guàrdia Civil constatar que es tractava d'una estafa comesa mitjançant un modus operandi que es basa a guanyar-se la confiança del proveïdor, en aquest cas l'agricultor, al qual li realitzen xicotetes adquisicions i pagaven a l'instant, i així obtenen una notable credibilitat i solvència. Posteriorment, amb una sèrie d'enganys, fan una comanda voluminosa de productes, fins i tot a un preu superior al del mercat, amb el que el perjudicat accedeix i serveix la comanda, però, després d'apropiar-se del producte agrícola, fins i tot amb els recipients del mateix agricultor, els estafadors no paguen la mercaderia adquirida.

A més, eviten qualsevol classe de comunicació amb la víctima i no deixen rastre perquè aquest puga cobrar o recuperar els seus productes. Això es deu al fet que els estafadors utilitzen identitats falses i aporten dades errònies sobre la ubicació de la seua empresa i el destí de la fruita.

Els agents continuen amb la investigació, ja que no es descarten noves detencions i que els ara arrestats es troben darrere de l'autoria d'altres fets delictius de similars característiques. Els detinguts han sigut posats a la disposició del jutjat d'instrucció de Mula.

També et pot interessar

stats