Dos detinguts per més de quaranta robatoris en cases i vehicles a Xiva i l'Horta Sud

Les actuacions de la Guàrdia Civil contra els lladres recuperen un botí valorat en més de 112.000 euros entre electrodomèstics, joies i diners

Un dels detinguts per la Guàrdia Civil
Un dels detinguts per la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 46 anys a Xiva, la Foia de Bunyol, per estar presumptament darrere de trenta robatoris en vivendes de la urbanització Cims de Calicanto, segons ha informat el cos aquest dimarts en un comunicat.

L'operació va començar el novembre passat després que alguns veïns denunciaren furts en les seues cases, comesos quan ells no hi estaven. El lladre s'havia endut en els últims mesos sobretot electrodomèstics i ferramentes, però també algunes joies i rellotges. Un botí valorat en aproximadament 112.000 euros. A aquesta quantitat s'afigen els danys que l'individu havia provocat per valor de 6.000 euros en les cases assaltades.

El lladre va ser arrestat el març i les diligències del cas estan a càrrec del jutjat de primera instància i instrucció número tres de Requena. 

Furts en vehicles de l'Horta Sud

En una altra operació, Vidres 2022, la Guàrdia Civil d'Alfafar ha detingut un home de 23 anys per furtar en almenys tretze cotxes aparcats en municipis de l'Horta Sud com ara Sedaví, Benetússer i Alfafar mateix. Trencava els vidres dels vehicles i, si veia coses de valor dins, les sostreia. Habitualment s'emportava ordinadors portàtils, diners en efectiu i documentació. 

La investigació calcula que el subjecte va provocar danys per valor de 3.000 euros en els utilitaris i que el valor dels objectes robats ascendia a mil euros. A l'home se l'acusa de tretze delictes de robatori en interior de vehicles i nou de danys, i les diligències del cas s'han traslladat al jutjat de primera instància i instrucció número tres de Catarroja. 

També et pot interessar

stats