Dos detinguts a Muro d'Alcoi per tindre onze treballadors sense contracte i en pèssimes condicions

Els empleats cobraven 150 euros setmanals i set d'ells estaven en situació irregular a Espanya

Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Policia davant d'una comissaria / À Punt NTC

La Policia Nacional ha detingut a Muro d'Alcoi (Comtat) dos homes de 25 i 37 anys com a presumptes autors d'un delicte contra els drets dels treballadors. Suposadament, onze empleats de la seua empresa de reciclatge treballaven "en pèssimes condicions", utilitzant maquinària perillosa sense rebre cap mena de formació i cobrant 150 euros a la setmana. Set d'aquests treballadors estaven, a més, en situació irregular a Espanya.

La Brigada d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria d'Alcoi ha desenvolupat la investigació, que s'emmarca en la lluita contra l'explotació laboral i la utilització d'immigrants irregulars com a mà d'obra barata, segons ha informat aquest dimarts la Policia Nacional en un comunicat.

Els dos detinguts regentaven una empresa dedicada a reciclar roba usada, situada a la localitat. Durant la investigació i els registres de les naus industrials, els agents han identificat aquests treballadors, que van declarar estar treballant sense cap mena de contracte ni cobertura legal. A més alguns d'ells van assegurar que feien servir maquinària perillosa, com premses de gran volum i vehicles elevadors, sense cap mena de preparació o títol que els habilitara per a això.

En aquesta operació policial ha col·laborat la unitat adscrita a la Comunitat Valenciana, que ha sancionat els responsables sobre les deficiències en les instal·lacions; i la Inspecció General de Treball, que ha alçat acta sobre les suposades infraccions comeses pels gerents de l'empresa en matèria laboral. Els dos detinguts ja han passat a la disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Alcoi.

També et pot interessar

stats