Detingut un veterinari a València per tallar il·legalment crestes a més de 4.400 galls de brega

Es van intervindre galls de fins a nou mesos, malgrat que el límit legal està en 72 hores des del naixement

Detenen a un veterinari a València per tallar il·legalment crestes a més de 4.400 galls de brega / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut a València un veterinari de 59 anys com a presumpte autor d'un delicte de falsedat documental i delicte continuat de maltractament animal, en haver tallat il·legalment les crestes a més de 4.400 galls de brega en tot l’estat.

La detenció, duta a terme en el marc de l'operació Cornellius, s'ha fet després de tindre coneixement del descrestament i desbarbat de galls en una clínica veterinària de la qual els investigadors van sol·licitar les actes pertinents per a aquesta activitat.

Després d'analitzar-les, la Guàrdia Civil ha descobert més de cent documents en els quals figuraven 4.445 galls del tipus ‘combatent espanyol’, mascles i femelles, descrestats i desbarbats, segons fonts de l'institut armat.

El veterinari va dur a terme aquest tipus de maltractament als galls a dèsset províncies espanyoles. En algunes d'aquestes ni tan sols va arribar a ser present, i hi va estendre una acta falsa.

A més, el veterinari va dur a terme aquest tipus de maltractament als galls quan tenien un, tres i fins i tot nou mesos, malgrat que la legislació marca que només es pot dur a terme abans que passen 72 hores des del seu naixement.

Normalment, aquest tipus de pràctiques són utilitzades per a les bregues il·legals de galls i, legalment, aquesta mutilació es fa per al benestar animal d’aquesta espècie i, exclusivament, en el cas dels mascles. Aquest fet té com a conseqüència un postoperatori molt dolorós, ja que afecta nombroses terminacions nervioses, segons les fonts.

Les diligències han sigut entregades a la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme de València.

També et pot interessar

stats