Detingut un piròman acusat de provocar nou incendis a la marjal de Gandia

Els agents van pillar in fraganti a la zona un home de 65 anys, que acabava de botar foc a un mocador i portava una caixa de mistos damunt

Tots els incendis en el qual està presumptament implicat el detingut es localitzaven entre el Grau i la platja de Gandia
Tots els incendis en el qual està presumptament implicat el detingut es localitzaven entre el Grau i la platja de Gandia / À Punt NTC

Almenys nou incendis a la marjal de Gandia (Safor) són els que se li imputen a un home de 65 anys, a qui la Policia Local ha detingut. De fet, acabava suposadament d’iniciar un d'estos incendis quan els agents el van pillar divendres in fraganti, segons ha confirmat la regidora de Seguretat Ciutadana, Lydia Morant.

En total, se li atribueixen almenys nou focs o conats; el primer d’ells, el 13 de març. Tots ells es localitzaven a la zona compresa entre el Grau i la platja de Gandia. A més, es té constància de dos incendis més en una àrea molt pròxima, per la qual cosa no es descarta que l’arrestat estiguera darrere d’estos focs.  

La col·laboració de diversos testimonis, que van assegurar que un home amb un bastó i un gos estava sempre a la zona quan sorgien les flames, va ser determinant en la detenció.

Després d’estes descripcions, la Policia Local va iniciar el dia 5 d'abril una sèrie de seguiments amb drons i una vigilància específica des del terrat d'un edifici amb vistes a la zona on es registraven els incendis.

Divendres, finalment es va detectar l'arrestat per la marjal i diverses patrulles de la Policia Local el van detindre. L'home, suposadament, acabava d'iniciar un foc després d'incendiar un dels nombrosos mocadors que portava. A més, amb ell duia una caixeta de mistos.

L'arrestat va quedar després en llibertat a l'espera de la Policia Nacional seguisca amb la investigació i se li puguen atribuir formalment els incendis ocasionats a la zona.

També et pot interessar

stats