Detingut un dels neonazis que va agredir un xic que vestia una dessuadora amb el missatge "Working class"

El detingut hauria agredit dues persones més, prop de l'Hospital Arnau de Vilanova

Moment de la detenció de l'agressor
Moment de la detenció del presumpte agressor / Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut a València un jove de 19 anys amb estètica nazi com a presumpte autor de tres delictes de lesions i un altre d'odi, després d'agredir tres persones, una d'elles per vestir una dessuadora amb la llegenda "Working class".

La investigació es va iniciar arran dels fets ocorreguts en la vesprada del 7 de novembre, pels voltants de la plaça del Xúquer de València. Alfredo Soler, un jove de 22 anys, va ser agredit per un grup d'unes deu persones per portar una dessuadora amb la inscripció "Working class" ('classe treballadora'). 

Tal com ell mateix va explicar als micròfons d’À Punt, els fets passaren a les 7 de la vesprada, quan caminava pel carrer del Serpis perquè havia quedat amb la parella. En un moment determinat, va parar-se davant d'una paperera per a tirar-hi un paquet de mocadors i, en alçar el cap, va veure que tenia al costat un home encaputxat, tot de negre i que portava una rajola a la mà. Quan el jove es va girar per a anar-se'n, va rebre un primer colp al cap que el va tirar a terra. Després de la primera punyada va intentar fugir, però en pocs segons el va acorralar un grup d'unes deu persones i l'emprengueren amb ell sense més. Tal com relata, el van tirar a terra i a crits de "Viva Valencia, Antiguo Reino de Valencia!" van començar a pegar-li i a tirar-li cadires".

La víctima no va poder identificar els assaltants, però creu que darrere de la palissa podria haver-hi membres dels Yomus, un grup radical de seguidors del València CF. "No ho portaven escrit en cap lloc, però les pintes, els crits, havia acabat un partit del València poc abans...", va enumerar Alfredo.

Ara, a conseqüència de les investigacions, els policies han descobert que el detingut seria el presumpte autor de dues agressions comeses la vesprada anterior a la detenció, en dos punts diferents i dues hores diferents, als voltants de l'Hospital Arnau de Vilanova, on una persona va resultar ferida amb lesions greus de diversa consideració i va necessitar ingressar en un centre hospitalari.

Segons es desprén de les investigacions, aquest grup de deu persones prèviament hauria estat pels volts de l'estadi de Mestalla, on es va disputar el partit de futbol entre el València CF i l'Atlètic de Madrid.

També et pot interessar

stats