Detingut un home de 52 anys a Alacant per estafar 140.000 euros per internet a dos empreses

Les investigacions es van iniciar al maig de 2021, però la detenció va tindre lloc a principis d'abril

Un agent de la Guàrdia Civil
Un agent de la Guàrdia Civil / OPC
25 d'abril 2022 - 11:20

La Guàrdia Civil d'Alacant va detindre el 7 d'abril a un home de 52 anys a qui se li imputa un presumpte delicte d'estafa agreujada mitjançant la tècnica coneguda com a e-mail spoofing, que suposa una suplantació d'identitat que pretén obtindre una informació privada. El detingut enviava missatges de correu electrònic que prèviament havia modificat perquè apareguera una adreça pràcticament idèntica a la del suposat emissor. Així, es va valdre d'una relació comercial entre dues empreses per a emetre factures falses superiors a 140.000 euros, segons ha explicat aquest dilluns en un comunicat.

Les investigacions de la Guàrdia Civil d'Ibi (Alcoià) es van iniciar al maig de 2021 quan, mitjançant una denúncia interposada per una botiga de joguets amb seu a Castalla, es va tenir coneixement que presumptament s'havia comés una estafa a un client seu d'Holanda que ascendia a 140.946 euros després d'haver suplantat totes dues identitats per correu electrònic, ha indicat la Comandància en un comunicat.

El suposat autor, que no tenia antecedents per fets similars ni relació laboral o comercial prèvia amb cap de les societats perjudicades, va modificar el domini dels correus electrònics de les dues empreses afectades. A causa dels seus vincles comercials les empreses van seguir en contacte i gràcies a això, finalment en van ser conscients. Cap de les dues s'havia adonat fins al moment de la falsificació de correus, comandes i pagament de factures, per la qual cosa l'empresa de Castalla va decidir posar-ho en coneixement de la Guàrdia Civil perquè s'investigara on s'havien destinat els diners.

El moviment del capital defraudat a través de comptes corrents creats pel presumpte autor –un home establit a Catarroja (Horta)– dels fets va dificultar la traçabilitat dels diners i l'actuació dels agents que, després d'una llarga investigació, van poder localitzar i detindre'l.

També et pot interessar

stats