Detingut per segrestar un menor a Algèria i traslladar-lo en pastera a Alacant perquè venguera droga

El jove, de 13 anys, va ser captat al carrer quan jugava al futbol amb els amics

Imatge d'arxiu d'una pastera
Imatge d'arxiu d'una pastera localitzada a Alacant / À Punt NTC

Jugava al futbol amb els amics a Algèria quan un home, a qui no coneixia de res, va començar a alabar el seu joc. Assegurava que podria ajudar-lo a trobar un equip de futbol important. A convertir-lo en una estrela. Un engany. El xic, de 13 anys, va acabar retingut durant hores en un xalet amb altres menors, i fou obligat després a pujar en una narcopastera cap a Alacant, on el forçaven perquè venguera droga.

La història la va denunciar la mateixa víctima a la Policia Nacional d'Alacant al setembre, quan va acudir a la comissaria demanant ajuda perquè el repatriaren al seu país. La investigació ha permés la detenció del presumpte captor, un algerià de 31 anys, que està acusat de tràfic d'éssers humans, detenció il·legal i coaccions, segons informa la policia en un comunicat. 

El xiquet va escapar en dues ocasions de l'home. La primera, quan va demanar la repatriació. I la segona, després que aquest el convencera perquè abandonara el centre de menors on estava ingressat mentre es tramitava el retorn a Algèria. L'engany va fer efecte. L'home es va emportar el xic a un pis, on el va retindre contra la seua voluntat un dia sencer. Però aprofitant un descuit, quan el presumpte segrestador dormia, el xic va aconseguir fugir i tornar al centre de menors, on va contar que volien que fera de correu de droga a Alacant i portar-lo després a Àustria a fer el mateix. 

El menor ja ha sigut repatriat a Algèria, on els pares n'havien denunciat la desaparició, i tenien sospites que l'havien portat a Espanya. Res ha transcendit sobre el futur dels altres dos menors presumptament segrestats, que coincidiren amb la víctima en un xalet, i que segons el xic també van ser embarcats en altres pasteres.

L'arrestat ha quedat en llibertat provisional després de comparéixer davant el jutjat d'instrucció de guàrdia d'Alacant. 

També et pot interessar

stats