Detingut el líder del grup d'extrema dreta Bastión Frontal, acusat d’agredir a València un altre membre de l’organització

L’agressió va ser dissabte passat, però a l’acusat el van detindre aquest dijous a Madrid

Un vehicle patrulla de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu
Un cotxe patrulla de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid l'actual líder del grup juvenil d'extrema dreta Bastión Frontal, acusat d'un presumpte delicte de lesions, agreujades per traïdoria, per donar una brutal pallissa a un membre de la seua pròpia organització a València.

A conseqüència de l'agressió, a la víctima la van hospitalitzar d'urgència i està a l'espera d'intervenció quirúrgica, segons ha informat la Policia en un comunicat.

L'agredit va patir, entre altres lesions, una fractura de la barra resultat d'una agressió escomesa per l'esquena que li va fer perdre el coneixement i el va incapacitar per a defendre’s. 

Els fets van ocórrer el dissabte 15 a València durant unes jornades celebrades per l'organització i la detenció, ahir dijous al matí a Madrid, al barri de Villaverde.

El detingut, considerat el màxim dirigent de Bastión Frontal, és assidu d'actes i conferències en què es donen a conéixer les consignes i direccions d'aquesta organització de caràcter polític i no registrada.

A més, han detingut una altra persona a València, per la presumpta contribució a fer que l'agressió es duguera a terme impedint a altres persones socórrer la víctima, i s'investiga un tercer individu per aquesta mateixa qüestió.

Els fets s'aprecien en les gravacions a les quals van tindre accés els investigadors, que, segons la Policia, han sigut "clau" per a sostindre les imputacions.

Ahir de vesprada el detingut principal es va posar a la disposició del titular del jutjat d'instrucció número 8 de Madrid, que va decretar l'ingrés a la presó.

Bastión Frontal va adquirir notorietat el maig passat arran de les protestes enfront de l'ambaixada del Marroc a Madrid contra el Govern "per permetre la invasió migratòria" a Ceuta, en les quals es van produir incidents amb les forces d'orde públic que van acabar amb la detenció de cinc persones, alguna d'elles menor d'edat.

Anteriorment, el mes de febrer, la Fiscalia de Madrid va presentar contra l'organització una denúncia per suposat delicte d'odi a menors estrangers no acompanyats, en la qual assenyalava que es tractava d'un grup format per joves de 14 a 30 anys "que té com a base un extremisme violent identitari de dretes".

L'operació policial l'han desenvolupada la Comissaria General d'Informació i les Brigades Provincials d'Informació de Madrid i València.

També et pot interessar

stats