Detingut l'atracador que va assaltar un banc a Benijòfer i va prendre com a ostatge una treballadora

L’arrestat i un altre detingut assaltaven amb armes les entitats bancàries del Baix Segura i de Múrcia

El detingut, en terra, en el moment que va ser detingut després d'haver conduit en sentit contrari per l'autopista
El detingut, en terra, en el moment que va ser detingut després d'haver conduit en sentit contrari per l'autopista / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones, dos experimentats atracadors i altres tres persones més que col·laboraven amb ells, que van atracar diverses sucursals bancàries de les comarques del sud, entre elles una de Benijòfer, i de Múrcia.

Els agents van iniciar la investigació després d’un violent robatori en una sucursal bancària de la pedania murciana de Cobatillas, en què dos homes armats, amb una pistola i un ganivet de grans dimensions, van assaltar de manera violenta. Van arribar a emmanillar diverses persones i fins i tot les van prendre com a ostatges fins que van aconseguir que els obriren la caixa forta. En total, s'hi van emportar 40.000 euros.

Les perquisicions van permetre als investigadors reconéixer un dels autors, un conegut atracador, amb un ampli historial delictiu per fets similars i que, a més, es trobava en situació de cerca i detenció amb orde d'ingrés a la presó des de feia més d'un any, per no tornar al centre penitenciari després de gaudir d'un permís.

El mateix modus operandi d’aquest assalt es repetia al maig en un banc de Benijòfer, al Baix Segura. Durant el robatori, els autors van emprar una arma de foc i van retindre a l'interior de la sucursal una empleada. En arribar-hi la Policia Local, va fugir en cotxe després d'amenaçar amb la pistola l'ostatge i conduir-la fins al lloc d'estacionament, on la va abandonar i va fugir en el vehicle.

Kamikaze a Sant Miquel de les Salines

L’atracador va ser detingut a Sant Miquel de les Salines, després de conduir de manera temerària per l’AP-7, en sentit contrari i saltant-se la barrera del peatge de Los Montesinos. En el moment de la detenció, el presumpte atracador portava una pistola i, una arma blanca.

Els primers passos de l'operació conjunta dels agents d’Alacant i Múrcia que han participat en aquesta operació, denominada Seim-Veterano, van permetre als investigadors constatar que el detingut a Sant Miquel de les Salines per l'atracament a Benijòfer era, presumptament, un dels participants en l'atracament de Múrcia. A més, es va comprovar que tots dos experimentats delinqüents dirigien un grup delictiu.

La investigació va constatar que el grup delictiu tenia planificat el seu nou colp: un atracament a una oficina bancària que ja tenien perfectament estudiada i que, pel que sembla, anaven a cometre de manera imminent, el que va precipitar la detenció.  

Als detinguts se'ls atribueix la presumpta autoria dels delictes de robatori amb violència i intimidació, detenció il·legal, tinença il·lícita d'armes, encobriment i contra la seguretat viària, per conducció temerària.

Armes i aparells electrònics confiscat a grup delictiu que operava al Baix Segura i en diverses poblacions murcianes
Armes i aparells electrònics confiscat a grup delictiu que operava al Baix Segura i en diverses poblacions murcianes / Guàrdia Civil

Els detinguts, els efectes confiscats i les diligències s’han posat a disposició judicial, que han decretat l'ingrés a la presó dels dos assaltants, i dirigents del grup delictiu, i un dels integrants d’aquest grup.

També et pot interessar

stats