Detingut per explotar dos homes als quals tancava amb clau mentre treballaven en una obra sense llicència a València

El propietari de l’immoble està arrestat per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors

Una de les màquines, localitzada en l'interior del baix, amb què estaven fent la reforma els dos treballadors als quals presumptave explotava el detingut
Una de les màquines, localitzada en l'interior del baix, amb què estaven fent la reforma els dos treballadors explotats / Policia Local de València

La Policia Local de València ha detingut un home per explotar altres dos, als quals tancava amb clau durant tota la jornada laboral perquè treballaren per a convertir un baix de la seua propietat en un apartament. A més, els treballs es feien sense cap permís ni llicència, segons informa el cos policial.

L'amo del baix està detingut com a presumpte autor d'un delicte contra els drets laborals i ja ha passat a disposició judicial.

Els agents van acudir en diverses ocasions al local, situat al situat al carrer de Méndez Núñez, perquè sospitaven que hi feien obres il·legals. Se sentien sorolls dins, però la persiana sempre estava tancada.

Al voltant de les 9:50 hores d’este dimarts, els agents hi van acudir de nou. Després de colpejar la persiana perquè les persones de l'interior obriren, el soroll va cessar. Els agents van accedir a l'interior amb l'ajuda dels bombers i van comprovar que al local hi havia material de construcció i ferramentes de treball, però, aparentment, cap persona.

En fer una inspecció "detallada" van descobrir darrere d'un mur del desllunat de la finca dos persones amagades amb roba de treball.

Quan van parlar amb ells, els agents van corroborar les sospites que s'estaven fent treballs il·legals en el baix i, a més, els dos treballadors no tenien contracte ni estaven donats d'alta en la Seguretat Social.

A més, la Policia Local va descobrir que el propietari del local anava a primera hora del matí amb els dos treballadors, els explicava les tasques que havien de fer durant el dia i després se n'anava. Abans, això sí, abaixava la persiana i els tancava amb clau fins que acabaren la jornada laboral, "fet que representava un greu risc per a les persones que es quedaven a l'interior, especialment en cas d'accident o malaltia dels treballadors", com assenyala la policia.

També et pot interessar

stats