Detinguts a Alacant tres responsables d'una empresa de neteja per explotar 21 immigrants

Treballaven dotze hores diàries amb només un dia de descans i salaris "molt per davall" del que s'estableix. Això permetia a l'empresa oferir "preus baixos i no tindre competència"

Operació policial a una empresa de neteja d'Alacant
Operació policial en una empresa de neteja d'Alacant / CNP

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant tres persones, dos homes i una dona, responsables d'una empresa de reformes i serveis de neteja per explotar laboralment, amb jornades de dotze hores i sense contracte, 21 persones migrants que es trobaven en situació irregular.

La investigació es va iniciar després que els agents de la Comissaria d'Alacant saberen que en aquesta empresa s'estava donant faena a ciutadans estrangers en situació irregular i sense contracte de treball.

En les vigilàncies van descobrir que al voltant de 25 persones, vestides amb el logotip de l'empresa, entraven i eixien de les oficines amb productes i utensilis de neteja. Posteriorment, es desplaçaven en vehicles propietat de l'empresa fins a diferents edificis d'Alacant, on feien treballs de neteja.

Els agents, amb la col·laboració de la Inspecció de Treball d'Alacant, van fer una inspecció i un escorcoll en l'empresa de neteja.

En el moment de la inspecció, van trobar dins de les oficines 29 persones. Dues d'elles eren els regents de l'empresa i les 27 restants eren treballadors, dels quals només tres estaven donats d'alta en la Seguretat Social.

La resta d'empleats, 24 en total, no tenien contracte laboral i 21 d'ells, a més, estaven en situació irregular a Espanya. La majoria eren d'origen colombià.

Davant els fets, els policies van detindre els dos gerents de l'empresa i l'encarregat, acusats dels delictes de pertinença a grup criminal, afavoriment de la immigració irregular i contra els drets dels treballadors. Algunes de les víctimes havien estat treballant per a l'empresa durant dos anys.

Els detinguts, dos homes i una dona d'entre 29 i 48 anys, han passat a la disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Alacant.

La Policia ha assenyalat que la manera il·lícita d'actuar d'aquesta empresa els permetia oferir "preus tan competitius en el sector que pràcticament no tenien competència", de manera que feien caure els preus perquè oferien fer les faenes a un preu molt per davall del cost, amb la qual cosa altres empreses legals no podien competir.

També et pot interessar

stats