Detingut a Bétera per pegar i insultar son pare, de 80 anys i dependent

L'octogenari, sense mobilitat i amb deteriorament cognitiu, vivia entre restes fecals, atés que l'habitatge no tenia ni lavabo ni cuina

La víctima, de 80 anys i depenent d'ajuda per a realitzar qualsevol activitat diària, vivia a Bètera
La víctima, de 80 anys i dependent d'ajuda per a realitzar qualsevol activitat diària, vivia a Bètera / Ajuntament de Bétera

Vexacions, colps i insults. Eren alguns dels maltractaments que rebia un home, de 80 anys i dependent, per part del fill. La col·laboració veïnal va permetre denunciar els fets davant la Guàrdia Civil, i fins i tot, aportar un vídeo on s’apreciava com el fill de la víctima, de 51 anys, maltractava verbalment i físicament l’ancià. Per tot això, el 5 de desembre, a Bétera (Camp de Túria), van detindre el presumpte agressor, el fill de la víctima, un home espanyol de 51 anys, per un presumpte delicte de maltractaments en l'àmbit familiar, segons han informat des de la Benemèrita.

Segons aquestes fonts, l’ancià patia maltractaments "des de feia anys". El detonant per a obrir una investigació va ser un dels episodis violents que va enregistrar una veïna amb el mòbil. En les imatges s’apreciava com el fill de l’octogenari l’insultava, el vexava i, fins i tot, propinava diverses galtades a son pare, que estava estés en terra sense poder defendre's.

En tindre coneixement d’aquesta situació, els agents de la Guàrdia Civil van contactar amb els serveis socials de la localitat, que van acudir al domicili de l’ancià amb un equip tècnic del centre de salut de Bétera per a realitzar una primera intervenció i valorar la situació de l'ancià.

Els sanitaris van trobar que l’home no tenia autonomia personal per a les activitats quotidianes; a més, patia artrosi, ansietat, incontinència urinària i de deposicions, com detalla la Benemèrita. A aquest estat, s’afegia "una deterioració cognitiva important".

De la valoració dels sanitaris, es va concloure que la víctima "era una persona totalment dependent per a poder sobreviure". Donada aquesta situació, determinaren la urgència que l’ancià fora traslladat a un centre, perquè el fill no s’ocupava de les cures, ni tampoc hi havia lavabo ni cuina en la vivenda on residia.

Interessat per cobrar la pensió del pare

A conseqüència d’aquestes mancances, i segons apunten des de la Guàrdia Civil, la casa "estava plena de femta, tant animal com humana".

D’altra banda, el fill de la víctima, el mateix matí en què va ser detingut, el 5 de desembre, havia acudit al centre de salut d’aquesta localitat per a informar-se de la possibilitat d'internar son pare i continuar cobrant ell la pensió. Ara, el jutjat de Llíria (Camp de Túria) s’encarregarà d’instruir el cas. 

També et pot interessar

stats