En llibertat provisional el detingut per retindre un mes la seua parella

L'home està acusat dels delictes de lesions, amenaces i maltractament familiar en l'àmbit de la violència de gènere.

Els fets han passat aquest dijous, a primera hora del matí, en les mateixes dependències de la Guàrdia Civil
Els fets han passat aquest dijous, a primera hora del matí, en les mateixes dependències de la Guàrdia Civil / À Punt NTC

Un home de 33 anys ha quedat en llibertat provisional després de ser detingut a Onda (Plana Baixa) per a retindre en el seu domicili durant un mes una jove amb la qual tenia una relació sentimental. L’investigat estarà controlat mitjançant un dispositiu telemàtic, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat.

La jove de 21 anys va estar un mes retinguda en contra de la seua voluntat en el domicili de l'arrestat, un veí d’Alzira (Ribera Alta), del qual va poder escapar. L'home ha quedat investigat inicialment per delictes de lesions, amenaces i maltractament familiar en l'àmbit de la violència de gènere.

Després que la Guàrdia Civil el detinguera, el van posar dilluns passat a disposició del jutjat de violència sobre la dona 1 de Vila-real. De conformitat amb el criteri del Ministeri Fiscal, el jutge va acordar la llibertat provisional i va dictar una orde de protecció a favor de la víctima, que prohibeix a l'investigat acostar-se o comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà i li imposa la col·locació d'un dispositiu telemàtic (polsera) perquè les autoritats el controlen permanentment. A més, haurà d'acudir cada 15 dies a signar en seu judicial.

El jutjat practicarà a partir d'ara les diligències d'investigació que considere pertinents per a aclarir els fets, segons han informat les mateixes fonts.

També et pot interessar

stats