Detingudes tres persones per organitzar una festa de 40 hores amb 300 participants

Els Mossos han accedit a la nau abandonada on 300 persones de diverses nacionalitats van iniciar la festa il·legal el dia 31.

Participants en la festa il·legal de Llinars del Vallès
Participants en la festa il·legal de Llinars del Vallès

Els Mossos d’Esquadra han iniciat aquest dissabte al migdia l’operatiu per a desallotjar la nau abandonada de Llinars del Vallès (Barcelona) on des de dijous passat se celebrava una festa il·legal de nit de Cap d’Any que ha congregat més de 300 participants de diversos països europeus. Ho van denunciar els veïns de la zona vora les 21:00 hores del dia 31 mateix i els organitzadors pretenien allargar-la fins al dilluns 4 de gener.

Segons han informat fonts de la policia catalana, els tres organitzadors d'aquesta festa il·legal estan acusats de desobediència i de resistència als agents de l'autoritat.

A més d'aquests dos delictes, als tres se'ls ha alçat una acta administrativa per una infracció “molt greu” en organitzar una festa il·legal que incompleix les mesures restrictives contra la Covid, sancionada amb una multa que pot ascendir fins als 600.000 euros, d'acord amb el decret llei aprovat pel govern estatal sobre el règim sancionador que regula la tipologia de les infraccions que contravenen la normativa.

A hores d'ara, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Llinars prossegueixen desallotjant la nau abandonada en la qual s'ha celebrat aquesta festa il·legal i identificant-ne els participants, que s'enfronten per la via administrativa a multes de fins a 3.000 euros.

En un primer moment, els Mossos van explicar que no preveien desallotjar la nau a l’espera que els participants isqueren per la seua pròpia voluntat i per a evitar greus incidents. No obstant això, hores després el cos policial va assenyalar que tenien previst actuar si els participants no abandonaven voluntàriament la festa.

La policia catalana va informar, en aquest sentit, que estava a l’espera de conéixer un protocol de Salut sobre com actuar amb els participants quan isqueren, tenint en compte que a la festa no s’ha utilitzat mascareta ni s’han respectat les distàncies mínimes de seguretat.

Els departaments catalans de Salut, liderat per Alba Vergés (ERC), i Interior, amb Miquel Sàmper (JxCat) al capdavant, han protagonitzat en les últimes hores un xoc pel que fa al protocol a seguir. Des de Salut recorden que no es pot obligar a fer quarantena a algú si no és positiu o contacte directe, però sí que demanen que s’identifique els participants per a poder fer un seguiment d’aquests, en cas que algun d’ells donara pròximament positiu per coronavirus.

També et pot interessar

stats