Detingudes a Alacant dues dones d'origen rus per estafar a ucraïnesos amb els tràmits de protecció temporal

Les arrestades, mare i filla d'origen rus, captaven a les víctimes en les cues de les comissaries per a oferir-los agilitar la tramitació dels documents a canvi de diners

Un agent de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu
Un agent de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Policia Nacional ha detingut dues dones a Alacant per estafar a ciutadans ucraïnesos amb els tràmits de protecció temporal. Les arrestades, mare i filla d'origen rus, captaven a les víctimes en les cues de les comissaries i els oferien agilitar la tramitació dels documents a canvi de diners (250 euros per adult i 150 euros per menor). Han arribat a estafar un total de 5.000 euros.

Les detingudes manifestaven als ciutadans ucraïnesos que treballaven per a la policia i si es descobria l'engany els amenaçaven d'anul·lar la condició de desplaçats si denunciaven els fets. Les arrestades havien exercit durant anys la tasca d'intèrprets oficials a través d'una empresa i coneixien perfectament els tràmits a realitzar i això aportava major credibilitat a l'engany i a més, entraven i eixien de les dependències policials simulant col·laborar amb els agents.

La investigació es va iniciar després de saber-se que ciutadans ucraïnesos que es desplaçaven a les dependències de la Policia Nacional a Alacant, estaven sent abordats per dues dones que els oferien ajuda a canvi de diners per a agilitar els tràmits de protecció temporal dirigint-se a ells en el seu propi idioma.

També et pot interessar

stats