Detingudes 56 persones més en una trama amb empreses de Crevillent per passar la ITV de manera fraudulenta

Facilitava les inspeccions en un entramat amb dues empreses de compravenda de vehicles de Crevillent i una estació d'ITV de Santomera (Múrcia). Els arrestats pagaven entre 250 i 400 euros

Actuació policial en l'estació d'ITV
Actuació policial en una estació per a la ITV / CNP

Agents de la Policia Nacional han detingut 56 persones més per la trama delictiva que presumptament facilitava de manera fraudulenta les inspeccions tècniques de vehicles (ITV), en un entramat entre Crevillent (Baix Vinalopó) i Santomera (Múrcia). Els arrestats suposadament havien pagat entre 250 i 400 euros al capitost perquè mediara amb la ITV.

Aquest operatiu ha desmantellat una complexa xarxa criminal enfocada a facilitar de manera fraudulenta ITV i que abastaria la implicació de propietaris de vehicles que es desplaçarien des de diferents punts d'Espanya fins a Crevillent i Santomera.

L'operació ha estat liderada per la comissaria de Policia Nacional a Elx, amb la col·laboració del cos de Policia Local de Crevillent. En el centre d'aquesta operació i com a principal investigat es trobava un individu de nacionalitat marroquina, resident a Crevillent.

Presumptament, exercia un paper clau com a intermediari entre empreses de compravenda de vehicles de segona mà i importació, tallers de la zona i una estació d'ITV a Santomera.

La seua participació abastava des de la supervisió d'inspeccions fraudulentes dins de la mateixa estació, fins a la revisió de documents. A més, tenia connexions amb propietaris de vehicles particulars amb deficiències, als quals cobrava per a aconseguir un resultat positiu en la inspecció del vehicle en l'estació.

L'explotació de la investigació va concloure el 28 de novembre amb la detenció de 13 persones, entre ells empleats de l'estació d'ITV. A través de l'anàlisi dels documents s'ha pogut esbrinar que almenys 56 persones haurien pagat entre 250 als 400 euros al principal investigat i cap de la trama, perquè mediara amb la ITV de Santomera.

Els 56 detinguts, amb nacionalitats marroquina, algeriana, francesa, senegalesa, espanyola i palestina, tenen edats compreses entre els 22 i 67 anys. Tot el cas ha sigut remés al jutjat d'instrucció d'Elx.

També et pot interessar

stats