Detinguda una mare de Sevilla acusada d’intentar assassinar el fill amb fàrmacs

Els facultatius es van adonar de la situació anòmala del menor, que empitjorava cada vegada més, i patia continus ingressos hospitalaris

Hospital Virgen de Valme de Sevilla, on el menor va quedar ingressat quan es van investigar els fets
Hospital Virgen de Valme de Sevilla, on el menor va quedar-se ingressat quan es van investigar els fets / Junta d'Andalusia

La Policia Nacional ha detingut a Sevilla una dona, mare de dos fills menors, presumptament per l'intent d'assassinat del més xicotet amb medicaments. El xiquet s'ha quedat ingressat en un hospital sevillà.

La dona, pel que sembla, pateix una malaltia coneguda com la síndrome de Münchhausen per poders, que consisteix a inventar símptomes falsos o a provocar símptomes reals perquè semble que el menor està malalt i mantindre una cura contínua, segons ha informat la Policia.

L'actuació policial va començar quan el Servei de Pediatria de l'Hospital Virgen de Valme, on està el menor hospitalitzat, va comunicar la situació crítica d'un xiquet de molt curta edat que feia 40 dies que estava ingressat, i la seua salut, lluny de millorar, cada vegada empitjorava més, a més de ser el quart ingrés que patia el menor des de març.

Les anàlisis de sang van alçar les sospites

La situació anòmala del menor va despertar les sospites dels sanitaris que l’atenien, els qui, després de diverses anàlisis, van descobrir que el menor tenia en la sang un medicament que s'utilitza per al control de pes sota control mèdic, i diferents laxants forts que no li estava administrant el personal de l’hospital.

El menor estava acompanyat per sa mare en tot moment a l’habitació quan estava ingressat, com dicta el protocol dels centres hospitalaris.

Davant aquesta situació, el personal sanitari va posar en coneixement de la Policia Nacional els fets, i el jutjat va ordenar la custòdia policial per al xiquet les 24 hores, així com la prohibició de sol·licitud d'alta voluntària o trasllat de centre mèdic per part dels progenitors.

Capses de medicaments

Durant la custòdia, i seguint amb les perquisicions, en un escorcoll a la mare del menor li van trobar dues capses d'un dels medicaments que en grans dosis havia aparegut en les anàlisis de sang del xiquet.

Davant aquestes evidències, la policia va detindre la mare, acusada d'intentar assassinar al fill, que hauria mort si no s'haguera intervingut amb rapidesa extrema, segons els metges. Després de l'arrest, la detinguda ha passat a disposició del jutjat, que ha decretat l’ingrés a la presó, mentre que el menor, sota la tutela de la família, presenta una millora ràpida després de la supressió de l'administració dels fàrmacs que li van subministrar.

També et pot interessar

stats