Detinguda una funcionària municipal de Santa Pola acusada de 19 delictes de suborn
Està acusada d’haver-se apropiat de manera indeguda d'uns 40.000 euros procedents de subvencions locals i de diners d'empresaris
Una funcionària de l'Ajuntament de Santa Pola (Baix Vinalopó) ha quedat detinguda acusada d'haver comés dènou delictes de suborn passiu en l'última dècada per presumptament apropiar-se de manera indeguda d'uns 40.000 euros procedents de subvencions locals i de diners d'empresaris a canvi d'obtindre la contractació en celebracions.
Segons un comunicat de la Guàrdia Civil, a la funcionària que treballava en el consistori des de fa vint anys i que estava en situació de baixa mèdica des de feia uns mesos ja l'han retirada de les funcions.
En el moment de la detenció, els agents van saber que estava reclamada per un jutjat de Múrcia per un presumpte delicte d'estafa contra un prestador de la Regió.
A més, dos directius de diferents empreses, una amb seu a Coix (Baix Segura) i una altra a Molina de Segura (Múrcia), tots dos de 58 anys, han sigut investigats per suposats delictes de suborn actiu per haver fet presumptament "nombrosos ingressos" en el compte privat de la funcionària a canvi d'obtindre la contractació de les seues empreses en els actes organitzats per l'Ajuntament".
L’Ajuntament va promoure l'inici de les investigacions
L'institut armat va començar la investigació després de tindre coneixement que, a la fi de 2020, una funcionària que treballava en una de les regidories de l'Ajuntament de Santa Pola podria haver-se apropiat de manera indeguda i aprofitant-se del càrrec de part d'una subvenció concedida a una associació local. El mateix ajuntament, que era el que abonava la subvenció, va promoure l'inici de les investigacions, després de rebre una queixa d'una empresa i un particular sobre la subvenció.
Una de les funcions de la presumpta autora era la d'informar de les sol·licituds d'autorització presentades davant del consistori per empresaris per tal de fer determinat tipus d'activitats en la localitat. Segons els investigadors, l'autora demanava presumptament als empresaris interessats aconseguir les autoritzacions de diners a canvi d'informar positivament de les seues peticions.
Les quantitats reclamades oscil·laven entre 500 i 2.500 euros, en funció del benefici que anava a aconseguir l'empresa sol·licitant amb l'activitat realitzada, en cas d'obtindre l'autorització pertinent.