Detinguda una dona a Elx per abandonar el seu xiquet de 14 mesos al carrer

La progenitora solia deixar el menor amb el veïnat durant hores, fins i tot durant tota la nit, sense l’alimentació ni les cures adequades

Els agents, en adonar-se de la situació d'abandonament, van fer les gestions per a traslladar el nadó fins a l'hospital
Els agents, en adonar-se de la situació d'abandonament, van fer les gestions per a traslladar el nadó fins a l'hospital / Policia Local d'Elx

La Policia Local d'Elx ha detingut una dona, de 41 anys, per abandonar al carrer el seu xiquet, de 14 mesos. La mare sembla que solia deixar el xiquet, sense les cures ni l’alimentació adequada, al veïnat, fins i tot per a dormir, com apunten des d’aquest cos policial. En tindre constància dels fets, els agents van traslladar el menor fins a l’hospital, on li van diagnosticar un principi de pneumònia, a més de donar positiu en cocaïna. La mare ha quedat arrestada i els fets s’han traslladat a la Fiscalia.

Els agents van detectar aquesta situació d’abandonament de menor el 10 de juliol, quan van apreciar que una dona deixava el nadó a una altra dona en un carrer d’Elx. En fer les primeres indagacions, la policia va esbrinar que la mare del menor li’l deixava a aquesta dona habitualment, durant un temps, “sense menjar, ni bolquers”.

El veïnat de la dona que va recollir el nadó va relatar als agents que aquesta dona l’acollia per solidaritat, perquè li feia llàstima la situació de desemparament que patia el xiquet, i que fins i tot de vegades se’l quedava durant tota la nit, d’acord amb el relat dels agents.

Positiu en cocaïna i amb principi de pneumònia

En veure la situació, la Policia Local d’Elx va traslladar el menor a l'Hospital Vinalopó, on el servei de pediatria va determinar que havia donat positiu en cocaïna, a més de tindre principi de pneumònia, per la qual cosa va quedar ingressat a càrrec de l'àvia.

Mentre li feien les proves mèdiques al xiquet, la tia del menor va acudir a l’hospital i va manifestar als agents, segons el relat d'aquests, que la mare el deixava “a qualsevol persona del barri” i que, a més, “era consumidora de cocaïna i li donava pit al menor”.

A més, segons va detallar la tia del xiquet als agents que es trobaven al centre hospitalari, el menor no portava una alimentació adequada, atés que habitualment menjava “pastissets i sucs”, com apunten els agents.

Mentre els policies recollien el relat dels familiars, va aparéixer la mare del xiquet a l’Hospital del Vinalopó, “amb clars símptomes de trobar-se sota els efectes de les drogues”, com apunten des de la Policia Local d’Elx. De fet, en fer-se voluntàriament la prova de detecció de drogues, va donar positiu en cocaïna.

En vista d'aquests fets, la dona va ser detinguda i traslladada a dependències policials i es va comunicar aquesta situació a la Fiscalia. D’altra banda, els agents van recavar informació sobre la situació d’altres quatre fills de la mare que havia deixat el nadó amb la veïna. L’únic menor d’edat vivia amb els germans de la mare. 

També et pot interessar

stats