Detinguda a Elx una dona per deixar la filla de quatre anys sola a casa i anar-se’n de festa

Els agents de la policia van ser alertats pels veïns, que havien sentit com la menuda demanava auxili des del balcó 

Detenen una dona a Elx per abandonar la xiqueta de 4 anys
Vehicles de les brigades de policia que van detindre la mare de la menor / Policia Local d'Elx

Nou cas d'abandó d'un menor per part de la progenitora, a Elx. Agents de la Policia Nacional i de la Brigada Nocturna de la Policia Local de la localitat han detingut una mare que havia deixat la filla de quatre anys sola a casa per a anar-se'n a celebrar l’aniversari amb la parella.

Els fets ocorregueren el passat 5 d’agost, sobre les 6 del matí, quan els agents van ser requerits per a atendre una xiqueta menuda que demanava auxili des del balcó d'una tercera planta. En arribar, les patrulles van observar la menuda, que cridava: “Ajuda, per favor, estic sola, tinc por i ma mare no està a casa!”. Van pujar fins a la tercera planta per a poder atendre-la, però van trobar la porta del domicili tancada amb clau des de fora.

No era la primera vegada que deixaven la menor a soles

Després de nombroses gestions, la policia va aconseguir localitzar primer l'actual parella de la mare de la xiqueta, qui es va personar al domicili i va obrir la porta amb les seues pròpies claus.

Posteriorment, la mare de la menuda va tornar al domicili oferint arguments incoherents i contradient les manifestacions de la parella. Finalment, tots dos adults van admetre haver deixat la menor de quatre anys dormint al llit, tancada a casa sola i desemparada, per a eixir a celebrar el seu aniversari.

Alguns veïns van manifestar als agents que aquesta pràctica de deixar la menuda a soles era habitual i que no era la primera vegada que la xiqueta demanava ajuda des del balcó. Per tot això, els agents procediren a detindre la mare, de 34 anys, per un presumpte delicte d'abandó temporal de menor.

Ni la mare ni cap familiar oferien garanties d'emparar la xiqueta i la situació de desprotecció era evident. Per això, la xiqueta va ser traslladada al Centre de Recepció i Acollida de Menors d’Alacant, que depén de la Conselleria de Benestar Social, on s'obrirà un expedient perquè s'adopten les mesures oportunes en benefici de la menor.

També et pot interessar

stats