Detenen a València una dona per la venda massiva d'entrades falses de concerts
Venia les entrades a través de diferents plataformes de compravenda utilitzant fins a 14 números de telèfon diferents; s'hi han detectat 58 víctimes
Agents de la Policia Nacional han detingut a la província de València una dona acusada de la venda massiva d'entrades falses de diversos esdeveniments musicals. S'hi han detectat 58 víctimes encara que és presumible que el nombre siga significativament major.
La detinguda venia les entrades a través de diferents plataformes de compravenda, utilitzant múltiples números de telèfon, comptabilitzant-se fins a catorze línies diferents.
Per a intentar aparentar seguretat i conducta a l'engany es posava en contacte amb les seues víctimes amb les quals feia, fins i tot, videotelefonades.
Els diners acabaven en algun dels set comptes bancaris que la detinguda tenia en diferents entitats. Va rebre més de 130 pagaments per les entrades fraudulentes.
La investigació es va iniciar arran d'un correu electrònic rebut en fraudeinternet@policia.es. Es va rebre un avís per part d'una persona que havia comprat entrades per a un concert, les quals havia pagat per reintegrament en un caixer i, una vegada abonades, el venedor el va bloquejar i mai va arribar a rebre-les.
Després d'aquesta informació i amb l'avanç de la investigació es van trobar nous anuncis de venda fraudulenta d'entrades, noves víctimes, nous mitjans de pagament i el modus operandi.
Molts dels abonaments es feien a través d'un codi en una entitat bancària, on la persona que rep el pagament es trasllada a un caixer determinat, introdueix el codi i extrau els diners en efectiu, la qual cosa dificulta la identificació per no haver d'introduir dades de filiació.
Utilitzava ulleres, gorres i caputxes per a evitar que la identificaren
Per a més dificultat, després de la visualització de les càmeres de videovigilància dels caixers s'observava com la detinguda utilitzava ulleres, gorres i caputxes per a evitar que la identificaren.
Abans de formalitzar la venda, enviava a les víctimes còpies de documentacions de persones que havien denunciat el seu robatori.
Les víctimes rebien entrades falsificades i, en altres ocasions, no arribaven a rebre cap document.
Els compradors es personaven en els esdeveniments i, en intentar accedir-hi, els informaven que les seues entrades no eren vàlides, la qual cosa causava un mal moral afegit a l'econòmic, en haver-se desplaçat moltes vegades a centenars de quilòmetres.