Detenen una persona a Alacant i tres en altres províncies per l’estafa del fals fill per Whatsapp

Els arrestats es feien passar pel descendent de l’usuari per a reclamar-li transferències, argumentant que se li havia trencat el mòbil al fill

Els arrestats intentaven recaptar diners fent-se passar per un fals fill que necessitava diners
Els arrestats intentaven recaptar diners fent-se passar per un fals fill que necessitava diners / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut tres homes, un d’ells a Alacant, i una dona per integrar un grup criminal que presumptament estafava pel mètode del fals fill a través de WhatsApp, que consisteix a reclamar a través d’esta aplicació, en nom d’un suposat fill, per a dir-li que ha de fer uns pagaments urgents que el descendent no pot fer per un problema amb el mòbil.

Amb les detencions de tres homes de 22, 23 i 35 anys veïns de Barcelona i Alacant, i d’una dona de 35 anys de Barcelona, la Guàrdia Civil ha aconseguit esclarir el delicte d’estafa. Els quatre arrestats ja han passat a disposició judicial, segons informen des d'este cos policial.

Als quatre detinguts se'ls considera integrants d'un grup criminal que suposadament estafava pel mètode del fals fill en diverses províncies espanyoles, com la d'Alacant.

El detonant de la investigació va ser una denúncia, interposada per un veí d’una població de Navarra, al qual li van sol·licitar, a través d’esta estafa dues transferències, una de quasi 3.000 euros i una altra de quasi 6.000.

L’afectat va aconseguir contactar amb el seu vertader fill i es va adonar que algú havia suplantat la seua identitat i, per tant, havia sigut víctima d'una estafa.

També et pot interessar

stats