Detenen una dona acusada de participar en l'incendi d'Orpesa, ja extingit

El foc ha cremat una zona de barranc amb matolls i pins pròxima a la urbanització Torre Bellver

Bombers forestals de la Generalitat treballen en l'incendi d'Orpesa
Bombers forestals de la Generalitat treballen en l'incendi d'Orpesa / Twitter: @GVAbforestals

La Guàrdia Civil ha detingut una dona per estar presumptament vinculada amb l'incendi que es va declarar en una zona de pinada a Orpesa (Plana Alta), al costat de la urbanització Torre Bellver. El foc, que en un primer moment va obligar a decretar la situació 1 del Pla d'Extinció d'Incendis Forestals (PEIF) per la proximitat d'algunes cases, s'ha donat per extingit a les sis de la matinada d'aquest dilluns.

Segons han indicat fonts de la Benemèrita, la investigació l'estan duent a terme la Guàrdia Civil de Benicàssim i el Seprona. L'incendi va declarar-se poc abans de les 11:00 hores del diumenge i ha afectat una zona embarrancada de matoll i pinada. Afortunadament, la ràpida intervenció dels bombers ha aconseguit evitar que es propagara cap a la primera línia de cases de la urbanització, sense que cap residència s'haja vist afectada, ha informat el Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

Extingit l'incendi del Montgó

Un segon incendi forestal declarat al paratge del Montgó, al terme municipal de Dénia (Marina Alta) ha quedat també extingit aquest dilluns de matí després de cremar aproximadament 300 metres de pi i matoll, segons han precisat fonts del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant. Inicialment, es detectaren dos focus a la muntanya i s'albirava una columna de fum blanc des de diferents punts. Fins a la zona afectada es van mobilitzar diverses dotacions de bombers i una brigada forestal, així com cinc mitjans aeris, per a sufocar les flames.

Prevenció per risc alt de foc

Emergències manté aquest dilluns totes les precaucions perquè continua el risc alt per incendis forestals en gran part de l'interior valencià i també al litoral sud de València i nord d'Alacant. Durant tota la jornada es duran a terme vols de vigilància preventiva d'incendis forestals en aquestes zones.

També et pot interessar

stats