Controlat l'incendi forestal declarat a Orpesa

La Guàrdia Civil ha detingut una dona com a presumpta responsable del foc, originat en una zona de pinar de la Torre de Bellver propera a habitatges

Els bombers treballen en l'incendi a Orpesa
Els bombers treballen en l'incendi a Orpesa / Consorci Provincial de Bomberes i Bombers de Castelló
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 d'abril 2023 - 12:08 Actualitzat: 16 d'abril 2023 - 19:16

L'incendi forestal que s'ha declarat a Orpesa (Plana Alta) aquest diumenge al voltant de les 11:00 del matí s'ha donat per estabilitzat dues hores després, segons ha confirmat el director general d'Interior, Salva Almenar, en declaracions als mitjans. Pocs minuts després de les 18:00 el foc es donava per controlat.

Segons ha explicat Almenar, la ràpida intervenció dels mitjans aeris que es trobaven fent rutes de vigilància ha impedit que el foc s'estenguera més enllà de la zona de pinar de la Torre de Bellver, una ubicació que preocupava per la proximitat a habitatges.

La Guàrdia Civil ha detingut una dona com a presumpta responsable del foc. Alguns testimonis han declarat que es tracta d'una dona que havia acampat amb el seu vehicle i que ella mateixa ha telefonat al 112 i ha confessat haver provocat l'incendi en encendre un xicotet foc, probablement per a cuinar.

En les tasques d'extinció han estat treballant tres mitjans aeris i diversos efectius terrestres dels bombers de la Generalitat i de la Diputació de Castelló. El centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat havia establit la situació 1 del Pla Especial per la proximitat del foc a les vivendes.

També et pot interessar

stats