Detenen un piròman a Moncofa quan anava a iniciar un incendi

L'home ja havia provocat un altre incendi que ha afectat 8.000 metres quadrats de terreny agrícola

Un vehicle i un agent de la Policia Nacional
Un vehicle i un agent de la Policia Nacional / Policia Nacional

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 63 anys quan es disposava a iniciar un incendi a Moncofa. A l'home se l'acusa d'haver provocat un altre incendi que va afectar aquest diumenge 8.000 metres quadrats de terreny agrícola.

Els fets van ocórrer a primera hora de la vesprada d'aquest diumenge, quan va començar un incendi amb dos focus en un terreny agrícola abandonat.

L'extensió cremada va ser aproximadament de 8.000 metres quadrats de massa forestal, dividits en 3.000 metres el primer focus i 5.000 metres el segon, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil.

Mentre es procedia a l'extinció, la Guàrdia Civil va haver de desallotjar d'un habitatge pròxim huit persones, a causa de la proximitat de les flames i la quantitat de fum, quatre de les quals eren persones d'avançada edat. Durant el desallotjament, els agents van observar un home entre la vegetació, pròxim a un dels focus, amb paper de periòdic a la mà i un encenedor, disposat a botar foc.

Quan el van sorprendre els agents, va tractar de fugir, però el van interceptar i detindre com a presumpte autor d'un delicte d'incendi.

En l'operatiu van participar un camió bomba, un vehicle lleuger, set components de bombers i sis agents de la Guàrdia Civil. L'incendi va ser extingit en menys de dues hores.

Les diligències seran remeses als jutjats de Nules en funcions de guàrdia.

També et pot interessar

stats